Hlavní obsah

Petrohrad - Slovan 7:2Červenka a Zaťovič pomohli v KHL svým týmům k výhrám dvěma góly, Wolski s rekordem

Moskva
Aktualizováno

Čeští útočníci Roman Červenka z Petrohradu a Martin Zaťovič z Togliatti pomohli v Kontinentální hokejové lize svým týmům k vítězství dvěma góly. Červenka si v duelu proti Slovanu Bratislava připsal také asistenci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Roman Červenka během tréninku hokejové reprezentace v Pardubicích.

Článek

Petrohrad v předchozím utkání na ledě Atlantu Mytišči po dvanácti výhrách poprvé v sezóně prohrál, proti Slovanu však opět potvrzoval svou dosavadní suverenitu. Svěřenci Vjačeslava Bykova zvítězili 7:2 a vedou tabulku soutěže o skóre před CSKA Moskva.

Červenka se poprvé bodově prosadil ve 23. minutě, kdy přihrál na gól Tonimu Martenssonovi, jenž zvýšil na 2:0. Půldruhé minuty nato překonal brankáře Jevgenije Ivannikova český útočník Michal Vondrka a snížil, favorizovaný SKA však dvěma góly v druhé části odpor hostů zlomil.

Pátou branku přidal v 46. minutě Červenka, jenž byl v brejku hákován a proměnil nařízené trestné střílení. Svůj další gól, pro Petrohrad sedmý, vstřelil v 50. minutě. Bývalý král střelců KHL se poprvé v sezóně trefil v utkání více než jednou a na kontě má pět branek.

Svůj střelecký účet v ročníku zdvojnásobil Zaťovič, jenž pomohl k výhře Lady 3:1 nad Omskem. Bývalý karlovarský útočník ukončil své devítizápasové čekání na gól krátce před druhou sirénou a vstřelil vítěznou druhou branku Togliatti. Výhru pečetil půl minuty před koncem při power play Avangardu do prázdné branky

O zápis do knihy rekordů KHL se postaral na ledě Novosibirsku útočník Nižního Novgorodu Wojtek Wolski. Kanadský hokejista polského původu nastřílel v úvodu druhé třetiny tři branky během 106 sekund a nejrychlejším hattrickem v historii soutěže pomohl k výhře Torpeda 3:2.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - CSKA Moskva 1:2
Novokuzněck - Čerepovec 3:7
Novosibirsk - Nižnij Novgorod 2:3
Chanty-Mansijsk - Ufa 1:2
Lada Togliatti - Omsk 3:1 (Zaťovič 2+0)
Nižněkamsk - Barys Astana 4:5 po sam. nájezdech
Jokerit Helsinky - Záhřeb 2:3
Petrohrad - Slovan Bratislava 7:2 (Červenka 2+1 - Vondrka 1+0)
Dinamo Riga - Dinamo Minsk 1:3.

Reklama