Hlavní obsah

Jekatěrinburg - Čeljabinsk 3:2 SNPetružálek řádil, v KHL zařídil výhru Jekatěrinburgu. Horák s Kousalem přispěli k obratu Podolsku

Jekatěrinburg

Útočník Jakub Petružálek se stal ústřední postavou čtvrtečního duelu Kontinentální ligy mezi Jekatěrinburgem a Čeljabinskem. Český hokejista ve službách Avtomobilistu vstřelil jeden gól, navíc v samostatných nájezdech provedl i rozhodující exekuci a výrazně tak pomohl svému mužstvu k výhře 3:2. Porážku Traktoru neodvrátil ani Jan Bulis, jenž jednou skóroval. Asistenci si připsal také Martin Růžička. Jedním zásahem přispěli čeští útočníci Robert Kousal a Roman Horák k vítězství Podolsku na ledě Čerepovce 4:3.

Foto: Petr Horník, Právo

Hokejista Jakub Petružálek

Článek

Jekatěrinburg měl nakročeno k tříbodovému zisku. Ve 14. minutě otevřel skóre Simakov a v polovině třetí třetiny Petružálek z přesilovky zvýšil na 2:0. Jenže Čeljabinsk se nevzdával a v posledních pěti minutách dotáhl zápas alespoň do prodloužení. Nejprve snížil po Růžičkově asistenci Bulis a 125 sekund před koncem třetí třetiny Popov vyrovnal.

V nájezdech se opět blýskl Petružálek, který svou penaltu ve druhé sérii proměnil. A protože následně neuspěl Růžička, slavil Avtomobilist výhru 3:2.

Jekatěrinburg, v jehož brance nechyběl Jakub Kovář, přerušil třízápasovou sérii porážek a opustil poslední místo v tabulce Východní konference.

Dařilo se i českým forvardům Robertu Kousalovi a Romanu Horákovi. Oba si připsali po gólu a jejich Podolsk zvítězil v Čerepovci po velkém obratu 4:3. Viťaz brzy prohrával 0:3 a o vítězi duelu se zdálo být rozhodnuto. Jenže hosté se ještě do první sirény přiblížili soupeři na dostřel. Ve vlastním oslabení se trefil Horák a po něm rozvlnil síť také Šitikov. Ve 38. minutě srovnal Kousal a výsledek na stranu Podolsku definitivně překlopil v 53. minutě Klimontov.

Připravujeme další podrobnosti.

Kontinentální hokejová liga:
Jekatěrinburg - Čeljabinsk 3:2 po sam. nájezdech (Petružálek 1+0 a rozhodující nájezd - Bulis 1+0, Růžička 0+1)
Magnitogorsk - Vladivostok 3:4
Čerepovec - Viťaz Podolsk 3:4 (Kvapil 0+1 - Kousal a Horák 1+0)
CSKA Moskva - HK Soči 6:2
Nižnij Novgorod - Dynamo Moskva 3:1
Lada Togliatti - Kazaň 2:3 v prodl.

Reklama