Hlavní obsah

Chabarovsk - Soči 0:2Pöpperle má v KHL první nulu v sezóně, chytil i trestné střílení

Aktualizováno

Brankář Tomáš Pöpperle vychytal v Kontinentální lize první nulu v sezóně a 32 zákroky včetně zneškodněného trestného střílení pomohl hokejistům Soči k vítězství 2:0 na ledě Chabarovsku. První gól tam hosté dali až 71 sekund před koncem třetí třetiny a v poslední minutě potvrdili výhru trefou do prázdné domácí branky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tomáš Pöpperle na tréninku národního týmu

Článek

Pöpperle dosud v KHL udržel čisté konto šestkrát, naposledy ale v dresu Lva Praha v sezóně 2012/13. Ligovému nováčkovi z olympijského města vychytal třicetiletý český brankář všechny čtyři dosavadní výhry, přesto je Soči v tabulce Západní konference poslední.

Stejně jako v minulém utkání proti Nižnímu Novgorodu si útočník Viťazu Podolsk Roman Horák připsal gól a nahrávku i v pátek v Novokuzněcku. Třiadvacetiletý českobudějovický odchovanec otevřel ve 14. minutě v přesilovce skóre zápasu a ve třetí třetině asistoval vyhraným buly na vítězné brance Roberta Kousala. Viťaz vyhrál 5:2.

Mezi střelce se zapsali také útočník Jiří Novotný, který vstřelil poslední gól Jaroslavle při vítězství 4:1 v Novosibirsku, a Petr Koukal přispěl k výhře Jokeritu Helsinky 4:2 nad Astanou.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - HK Soči 0:2 (čisté konto Pöpperle)
Vladivostok - Dynamo Moskva 1:4
Novokuzněck - Viťaz Podolsk 2:5 (za hosty Horák 1+1, Kousal 1+0)
Novosibirsk - Jaroslavl 1:4 (za hosty Novotný 1+0),
Magnitogorsk - Kazaň 2:1 po sam. nájezdech
Ufa - Omsk 2:6 (za hosty Sobotka 0+1)
Jokerit Helsinky - Barys Astana 4:2 (za domácí Koukal 1+0).

Reklama

Související témata: