Hlavní obsah

Vladivostok - Soči 1:0 SNPöpperle opět vychytal nulu, ale Soči prohrálo v nájezdech

Moskva
Aktualizováno

Brankář Tomáš Pöpperle ve druhém utkání po sobě udržel v Kontinentální hokejové lize čisté konto, Soči však nakonec ve Vladivostoku prohrálo 0:1 po samostatných nájezdech. Rozstřel rozhodla až šestá série, v níž český gólman potřetí inkasoval, když ho překonal Richard Gynge. Předtím v zápase Pöpperle zlikvidoval 36 střel.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomáš Pöpperle na tréninku hokejové reprezentace

Článek

Nováček soutěže Soči ziskem bodu navázal na vítězství 2:0 v Chabarovsku, který dnes v dalším domácím duelu podlehl Dynamu Moskva 2:3. U vítězného gólu hostů na ledě nejhoršího týmu KHL asistoval v 44. minutě český obránce Filip Novák. Chabarovsk utrpěl jedenáctou porážku v řadě.

Ve třetím utkání po sobě skóroval Roman Horák, jenž pomohl Podolsku otočit zápas v Novosibirsku, kde jeho tým prohrával už 0:2. V 51. minutě Horák za asistence Roberta Kousala vyrovnal na 2:2 a za dalších 79 sekund rozhodl Vjačeslav Soloduchin. Horák, který je nejproduktivnějším hráčem Podolsku, si vylepšil bilanci na devět gólů a šest asistencí.

V souboji českých brankářů byl na konci spokojenější Jakub Štěpánek, jehož Čerepovec porazil 3:2 po nájezdech hosty z Jekatěrinburgu v brance s Jakubem Kovářem. Jediným úspěšným exekutorem v rozstřelu byl český útočník Marek Kvapil, jenž překonal Kováře prudkou střelou "pod víko". Mistr světa z roku 2010 rozhodl v nájezdech už minulý duel proti Nižnímu Novgorodu.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Dynamo Moskva 2:3 (za hosty Novák 0+1)
Vladivostok - HK Soči 1:0 po sam. nájezdech (za hosty čisté konto Pöpperle)
Novokuzněck - Jaroslavl 0:1
Novosibirsk - Viťaz Podolsk 2:3 (za hosty Horák 1+0, Kousal 0+1)
Čerepovec - Jekatěrinburg 3:2 po sam. nájezdech (rozhodující sam. nájezd Kvapil - Petružálek 0+1)
Jokerit Helsinky - Ufa 2:4 (za domácí Koukal 0+2)
Nižnij Novgorod - Kazaň 3:2
Petrohrad - Omsk 3:2 v prodl.
Dinamo Riga - Barys Astana 2:3

Reklama

Související témata: