Hlavní obsah

Netíka mrzí, že Slovan doma neboduje. Rachůnek se posunul do prvního útoku

Bratislava

Hokejisté Slovanu Bratislava mají za sebou V Kontinentální lize další smolné domácí utkání. Proti Sibiru Novosibirsk vedli po první třetině 2:1, ale ve druhé části hry dostali dva slepené góly a do konce zápasu už nedokázali ztrátu dohnat.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Útočník Tomáš Netík

Článek

„Byl to urputný zápas. Oni měli za sebou neúspěšnou šňůru a chtěli ji přerušit. My jsme měli úspěšný trip a chtěli jsme to strašně moc doma potvrdit. Bohužel to nevyšlo," uvedl český útočník Tomáš Netík po utkání. „Sbírat body také doma je důležité pro naše fanoušky i pro naše sebevědomí," dodal.

Netík hrál opět v jedné formaci s Václavem Nedorostem a Michalem Vondrkou, s nimiž vytvořil první kompletně český útok v historii Slovanu. „Bylo tam trošku hluchého místa, kdy jsme dostali ty laciný branky a bohužel jsme to už pak nezvrátili," dodal.

Netík uznal, že soupeř hrál dobře a disciplinovaně. „Hráli jednoduše a byli silní na puku. Navíc vedli o gól a proti Rusům se pak těžko hraje," řekl. Podle českého forvarda několik šarvátek a tvrdých zákroků vyplynulo z toho, že oba týmy chtěli bodovat. Netík odmítl, že by si hráči na ledě vyrovnávali nějaké účty z minulosti. „Každý si uvědomuje, že se blížíme do půlky soutěže a svou roli hraje každý bod," dodal.

Specifické premiérové utkání v dresu Slovanu odehrál Tomáš Rachůnek. Začal ve čtvrté lajně a hned v úvodu měl několik dobrých šancí. Po zranění nejlepšího útočníka Slovanu Ladislava Nagye se přesunul do elitní řady k Milanu Bartovičovi a Tomáši Surovému. „Na to, že jsem 14 dní nehrál, jsem se cítil docela dobře. Doufám, že příští zápas to bude ještě lepší," řekl Rachůnek po skončení střetnutí.

Reklama

Související témata: