Hlavní obsah

Magnitogorsk - Jekatěrinburg 5:4Jan Kovář prostřelil svého bratra a pomohl Magnitogorsku k výhře v prodloužení

Moskva

Jan Kovář jednou trefou překonal svého bratra Jakuba a navíc dvakrát asistoval. Český útočník tak v KHL přispěl k vítězství Magnitogorsku nad Jekatěrinburgem 5:4 v prodloužení. Jakub Kovář ve dvou předchozích zápasech udržel čisté konto, v souboji s týmem svého bratra si připsal 48 zásahů, ale prohru neodvrátil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Magnitogorsku Jan Kovář (vlevo) a Danis Zarapov oslavují gól.

Článek

Hosté přitom do třetí třetiny nastupovali s vedením 4:2, ale už po 35 sekundách zakončil efektní kombinaci v útočném pásmu Jan Kovář a dvě minuty před koncem vyrovnal Zaripov. V 63. minutě pak ukončil prodloužení Pare. Kovář má na kontě 21 asistencí a v pořadí nahrávačů těsně zaostává za vedoucím Alexandrem Radulovem z CSKA Moskva.

Podolsk vyhrál nad Dinamem Riga 4:2 a u všech gólů vítězného týmu byli Češi: Roman Horák dva dal a Robert Kousal na oba další přihrál. Horák nejprve využil přesilovku a v poslední minutě poslal puk do prázdné branky, když hosté ve snaze vyrovnat odvolali gólmana Jakuba Sedláčka. V sezoně už má Horák na kontě 12 zásahů a je nejlepším českým střelcem v lize.

Marek Kvapil z Čerepovce rozhodl v samostatných nájezdech o výhře 2:1 nad Jaroslavlí a skóroval také Vladimír Sobotka z Omsku, jemuž však v utkání proti Nižněkamsku (5:1) zkalilo radost z gólu zranění, které při něm utrpěl. Spoluhráč Širokov ho totiž v 16. minutě v přesilovce prudkou ránou trefil před brankou do ruky, od níž se puk odrazil do sítě. Sobotka s bolestivou grimasou odešel do šatny a na led už se nevrátil, podle klubového twitteru však kost nemá zlomenou.

Kontinentální hokejová liga:
Omsk - Nižněkamsk 5:1 (za domácí Sobotka 1+0, Blaťák 0+1)
Magnitogorsk - Jekatěrinburg 5:4 v prodl. (za domácí Jan Kovář 1+2)
Ufa - Lada Togliatti 3:2
Kazaň - Chanty-Mansijsk 6:1
CSKA Moskva - Atlant Mytišči 3:1
Čerepovec - Jaroslavl 2:1 po sam. nájezdech (rozh. nájezd Kvapil)
Dinamo Minsk - Novokuzněck 4:1 (za domácí Krajíček 0+1)
Viťaz Podolsk - Dinamo Riga 4:2 (za domácí Horák 2+0, Kousal 0+2)
Dynamo Moskva - Jokerit Helsinky 1:3
HK Soči - Petrohrad 1:2
Slovan Bratislava - Vladivostok 4:1 (Netík 0+2)
Záhřeb - Chabarovsk 2:5

Reklama

Související témata: