Hlavní obsah

Jokerit - Magnitogorsk 1:4Kovář dvěma góly a přihrávkou pomohl k výhře v Helsinkách

Moskva
Aktualizováno

Dvěma góly a jednou přihrávkou se útočník Jan Kovář podepsal pod vítězství hokejistů Magnitogorsku 4:1 na ledě Jokeritu Helsinky v KHL. Nejproduktivnější český hráč v soutěži v polovině zápasu v přesilovce zvýšil na 3:0 a ve 47. minutě zpečetil výhru hostů svou desátou brankou v sezóně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Magnitogorsku Jan Kovář.

Článek

Kovář vylepšil svou bilanci na 32 kanadských bodů z 24 zápasů a v produktivitě soutěže se posunul na páté místo. Ztrácí šest bodů na vedoucího Alexandra Radulova z CSKA Moskva, který odehrál o jedno utkání více.

Magnitogorsk, který vede Východní konferenci, si připsal čtvrté vítězství za sebou.

Kovářův bratr Jakub dnes musel strávit porážku. Brankář Jekatěrinburgu inkasoval v domácím duelu s Jaroslavlí ve 24. minutě od Jiřího Novotného, který odstartoval cestu Lokomotivu za výhrou 3:2. Hosté dali všechny tři góly ve druhé třetině, domácí v 59. minutě už jen snížili.

Novotný si připsal čtvrtý gól v sezóně, kterého se dočkal po sedmizápasovém střeleckém půstu. S 16 kanadskými body je třetí v týmové produktivitě o bod za dvojicí Jegor Averin, Martin Thörnberg.

Kovář pochytal 27 střel a utrpěl s týmem druhou porážku za sebou poté, co předtím dvakrát udržel čisté konto.

CSKA Moskva zdolal Nižnij Novgorod 5:3 i díky třem asistencím Alexandra Radulova, jenž si upevnil pozici nejlepšího nahrávače soutěže před Janem Kovářem. Zároveň se Radulov vyhoupl do čela kanadského bodování o bod před Ilju Kovalčuka z Petrohradu. Dynamo Moskva deklasovalo 6:0 Ufu, která prohrála šest z posledních sedmi utkání.

Kontinentální hokejová liga:
Jekatěrinburg - Jaroslavl 2:3 (za hosty Novotný 1+0)
CSKA Moskva - Nižnij Novgorod 5:3
Dynamo Moskva - Ufa 6:0
Jokerit Helsinky - Magnitogorsk 1:4 (Kovář 2+1)

Reklama