Hlavní obsah

Bouřlivák Summanen! Kdysi se chtěl prát s Jágrem, teď vyrazil na Vitolinše

Moskva

Nenapravitelný. Za chování trenéra Raima Summanena dostal Avangard Omsk od vedení Kontinentální hokejové ligy pokutu 300 000 rublů (144 tisíc korun). Kontroverzní finský kouč po čtvrtečním prohře 4:5 v prodloužení s Dynamem Moskva chtěl fyzicky napadnout domácího trenéra Harijse Vitolinše a opakovaně ho vulgárně urážel.

Vulgární trenér Summanen

 
Článek
Fotogalerie

"Trenér Avangardu zaujal bojové postavení, začal poskakovat jako boxer a vyzývat Vitolinše k boji. Harijs na to nereagoval do té doby, dokud ho (Summanen) nezačal vulgárně urážet," citovala gazeta.ru šéfa bezpečnostní služby Dynama.

Summanenovi se hrubě nelíbil zákrok krajana Janneho Jalasvaary, který v závěru normální hrací doby napadl Chada Kolarika z Omsku. Jalasvaara pak v prodloužení zápas paradoxně rozhodl, jenže podle finského kouče už neměl na ledě co dělat. "Měl dostat vyšší trest, zaslouží si alespoň pětizápasový distanc," čílil se Summanen. "Za podobný zákrok dostal před dvěma roky stop Arťuchin."

Dvaapadesátiletý Summanen, bývalý hokejista se zkušenostmi z NHL a někdejší kouč finské reprezentace, jenž letos v dubnu vystřídal na střídačce Omsku českého trenéra Miloše Říhu, je svými bouřlivými výstupy proslulý. Omsk vedl i v letech 2010 a 2011, kdy měl údajně spory s hráči včetně tehdejší největší hvězdy týmu Jaromíra Jágra, s nímž se chtěl údajně pustit do rvačky.

Nyní za Avangard hrají obránce Miroslav Blaťák a útočník Vladimír Sobotka.

Reklama