Hlavní obsah

Kouč Krikunov skončil v Bělorusku a vrátil se do Nižněkamsku

Vladimir Krikunov se stal už počtvrté v kariéře trenérem hokejistů Něftěchimiku Nižněkamsk. Kvůli návratu do aktuálně nejhoršího týmu KHL se čtyřiašedesátiletý kouč vzdal angažmá u reprezentace Běloruska, kterou přitom vedl teprve od září.

Foto: www.khl.ru

Hokejisté Neftěchimiku Nižněkamsk se radují z gólu. Archivní foto.

Článek

Krikunov v Nižněkamsku nahradil Rafika Jakubova, jenž vedl mužstvo dočasně po říjnovém odvolání Fina Kariho Heikkily. Něftěchimik v dosavadních 25 zápasech dosáhl pouze na dvě výhry v normální hrací době a s 20 body je nejhorším mužstvem KHL.

Na lavičce Nižněkamsku už Krikunov působil v letech 2001-2004, 2008-2011 a také v úvodu minulé sezóny. V minulosti vedl také Astanu, Kazaň, Dynamo Moskva, ruskou reprezentaci i národní tým Běloruska.

Právě k běloruské reprezentaci se Krikunov vrátil koncem září, kdy se stal nástupcem Kaďanana Glena Hanlona. Pořadatelský tým letošního mistrovství světa měl Krikunov provést sezonou s vrcholem na šampionátu v Praze a Ostravě, po nabídce na návrat do Nižněkamsku se ale s běloruskými funkcionáři dohodl na rozvázání smlouvy.

Reklama

Související témata: