Hlavní obsah

Situace není růžová, přiznává šéf Slovanu, že se hráčům zpožďují výplaty

Hokejový Slovan Bratislava se potýká s finančními problémy. Prezident klubu Maroš Krajči v rozhovoru pro Nový čas potvrdil, že hráčům včetně čtyř Čechů stále ještě nedorazily výplaty za září. Že by ale bylo ohroženo působení jediného slovenského zástupce v Kontinentální lize pro tuto sezónu, Krajči odmítl.

Foto: hcslovan.sk

Útočník Slovanu Bratislava Michal Vondrka.

Článek

Slovan se potýkal se zpožděním výplat už v uplynulé sezóně a nyní se celá situace opakuje. Hráči stále čekají, až jim na účty dorazí mzda za zářijový měsíc. „Její splatnost je koncem října, takže pár dní máme zpoždění," uvedl Krajči.

Může za to napjatá ekonomická situace mezi Ruskem a Evropskou unií, která ovlivňuje i přísun financí do Slovanu. Partnerem KHL je plynařská společnost Gazprom, která má na Ukrajině nemalé pohledávky.

„Určitě není ohrožena naše sezóna, ale situace není růžová. Náš rozpočet je z velké míry poskládaný z příjmů ze vstupného, ale hlavně z reklamních smluv. Některé z nich jsou vázány i na slovensko-ruský byznys, některé vysloveně na ruské partnery," uzavřel šéf Slovanu, za nějž nastupují i čtyři čeští útočníci - Václav Nedorost, Tomáš Netík, Tomáš Rachůnek a Michal Vondrka.

Napjatá situace ve Slovanu má zřejmě vliv i na výkony na ledě - ve středu slovenský celek prohrál doma s Medveščakem Záhřeb 1:2 po nájezdech a připsal si třetí porážku v řadě, takže v tabulce Západní konference mu patří až 11. místo.

Reklama

Související témata: