Hlavní obsah

Petrohrad - Chabarovsk 7:1Petrohrad deklasoval Chabarovsk. Kanonádu režíroval Červenka

Petrohrad

Hokejisté Petrohradu rozstříleli v úterním duelu Kontinentální ligy před vlastním publikem Chabarovsk 7:1. Gólem a dvěma asistencemi přispěl k triumfu domácího celku český útočník Roman Červenka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Roman Červenka během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

Petrohrad rozhodl o svém vítězství již v první polovině zápasu, kdy vstřelil čtyři góly. Domácí měli výborný nástup. Hned po půl minutě otevřel skóre Ericsson a ve 4. minutě Červenka zvýšil v přesilovce na 2:0. Na začátku prostřední dvacetiminutovky přidal v další početní výhodě třetí gól Kovalčuk a v 30. minutě Burdasov po Červenkově přihrávce upravil už na 4:0. Amur sice zásluhou Miklíka snížil, brankostroj SKA tím ale nezastavil.

V závěrečné třetině totiž Ericsson svým druhým zásahem v utkání vrátil domácím čtyřbrankový náskok. Druhou asistenci si u jeho trefy připsal Červenka, který byl serverem khl.ru vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Do střelecké listiny se poté ještě zapsali Šipačov a Thoresen.

Petrohrad vyhrál v KHL potřetí v řadě a v tabulce Západní konference stíhá vedoucí CSKA Moskva, na který ztrácí pouhý bod.

Červenka má v letošní sezóně na kontě 25 bodů za osm branek a sedmnáct nahrávek.

Kontinentální hokejová liga:
Petrohrad - Chabarovsk 7:1 (Červenka 1+2)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články