Hlavní obsah

Magnitogorsk - Petrohrad 4:3Bratři Kovářové zazářili v KHL, Jakub vychytal nulu a Jan rozhodl

Moskva

V souběžně hraných duelech Kontinentální hokejové ligy se dnes mimořádně dařilo bratrům Kovářovým. Brankář Jakub vychytal v brance Jekatěrinburgu šestou nulu v sezoně, útočník Jan zase rozhodl gólem v prodloužení o výhře Magnitogorsku nad Petrohradem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Magnitogorsku Jan Kovář.

Článek

Jakub Kovář čelil v utkání proti Jokeritu Helsinky 33 střelám a za záda nepustil ani jedinou. Přispěl k vítězství Avtomobilistu 4:0 a jeho tým vyhrál pátý duel z posledních sedmi. Český reprezentační gólman šestým čistým kontem v ročníku už nyní překonal svou bilanci z minulé sezony a je v té statistice nejlepší v KHL.

Jeho mladší bratr Jan ukončil šestizápasovou sérii bez gólu a dokonal v nastavení obrat Magnitogorsku. Petrohrad na ledě Metallurgu vedl i díky brance Romana Červenky ještě na začátku 57. minuty 3:1, pak však začaly úřadovat hvězdy elitní útočné řady domácích. Kapitán Sergej Mozjakin snížil, minutu a půl před třetí sirénou srovnal Danis Zaripov a v čase 62:19 Kovář rozhodl.

Čtyřiadvacetiletý centr si připsal ještě dvě asistence a potvrdil pozici nejproduktivnějšího Čecha v soutěži. Na kontě má po 36 zápasech 13 gólů a 28 přihrávek.

Kontinentální hokejová liga:
Jekatěrinburg - Jokerit Helsinky 4:0 (čisté konto Jakub Kovář)
Magnitogorsk - Petrohrad 4:3 v prodl. (Jan Kovář 1+2 - Červenka 0+1)
Kazaň - Dinamo Riga 3:2

Reklama