Hlavní obsah

Minsk - Omsk 6:2Obránce Krajíček si v utkání KHL proti Omsku připsal čtyři body

Moskva
Aktualizováno

Český obránce Lukáš Krajíček z Dinama Minsk se v utkání Kontinentální hokejové ligy proti Omsku blýskl čtyřmi body za gól a tři asistence. Běloruský celek na svém ledě zvítězil nad lídrem Východní konference vysoko 6:2.

Článek

Jednatřicetiletý Krajíček, který dosud v sezóně nasbíral šest asistencí, ovládl proti Omsku druhou třetinu. Na vítěznou branku přihrál Cheechoovi v oslabení, pak v přesilovce asistoval u Meleškova gólu a v poslední minutě se sám prosadil při další početní výhodě. V 56. minutě si připsal třetí asistenci, po jeho přihrávce se Ellison trefil do prázdné branky Avangardu.

Robert Kousal z Viťazu Podolsk byl v 58. minutě autorem vítězného gólu na ledě Čerepovce, kde hosté nakonec vyhráli 4:2. Přihrál mu krajan Roman Horák, který předtím sám jednou skóroval a se 17 brankami je nejlepším českým střelcem v lize.

Alexandr Salák vychytal po přestupu do Novosibirsku druhou výhru. Sibir zvítězil nad Nižněkamskem vysoko 7:2, i když nezačal vůbec dobře a v sedmé minutě už prohrával dvoubrankovým rozdílem. Naopak Tomáš Pöpperle vydržel v brance Soči jen necelých 25 minut, po třetím obdrženém gólu střídal. Soči nakonec podlehlo moskevskému Dynamu 1:6.

Výsledky KHL:
Chabarovsk - Čeljabinsk 2:4 (za hosty Bulis 1+0)
Vladivostok - Chanty-Mansijsk 1:2
Novokuzněck - Togliatti 5:3
Novosibirsk - Nižněkamsk 7:2
Čerepovec - Viťaz Podolsk 2:4 (Kvapil 0+1 - Horák 1+1, Kousal 1+0)
Dinamo Minsk - Omsk 6:2 (Krajíček 1+3)
HK Soči - Dynamo Moskva 1:6 (za hosty Novák 0+1)
Nižnij Novgorod - Jaroslavl 1:2
Atlant Mytišči - Barys Astana 3:4 (za domácí Němec 0+1)
Slovan Bratislava - Ufa 3:2 po sam. nájezdech (za domácí Nedorost 1+0, Netík rozh. nájezd).

Reklama