Hlavní obsah

Reprezentant Němec bude hrát za CSKA Moskva

Český hokejový obránce Ondřej Němec mění dres v rámci Kontinentální ligy. Po avizovaném odchodu z Atlantu Mytišči se domluvil na spolupráci se slavným klubem CSKA Moskva.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ondřej Němec na tréninku národního týmu

Článek

Třicetiletý mistr světa z roku 2010 odešel do Atlantu v létě, poté co se do dalšího ročníku KHL nepřihlásil jeho předchozí zaměstnavatel Lev Praha. V mezinárodní soutěži hájil třebíčský rodák ještě v letech 2010-2012 barvy Severstalu Čerepovec.

Stabilní člen české reprezentace a trojnásobný medailista z MS Němec v této sezóně odehrál za Atlant 37 zápasů a připsal si 13 bodů (3+10). Přesunem do CSKA, kde mu platí smlouva do konce ročníku 2015/16, si po sportovní stránce výrazně polepší - zatímco Mytišči je mimo postupové příčky do play off, CSKA kraluje celé KHL.

Od poloviny září do půlky října neztratil moskevský tým ani bod ve 13 utkáních za sebou. Během uplynulého víkendu skončila další jeho úspěšná šňůra, kdy opět třináctkrát v řadě zvítězil a ztratil během této série jen čtyři body.

Vrána zřejmě do Kazaně

Spolu s Němcem by měl stejným směrem přestoupit i švédský útočník Andreas Engqvist, opačným směrem putovala finanční kompenzace.

Podobně jako Němec řeší svoji budoucnost rovněž další český hráč ve službách Atlantu Petr Vrána. Devětadvacetiletý forvard, jenž také hrával za Lva Praha, by se měl podle informací ruských médií stát novou akvizicí Kazaně, dalšího předního celku KHL.

Reklama

Související témata: