Hlavní obsah

Kovář v KHL šlape Rusům na paty. A mrzí ho málo cest na západ

Praha

Na reprezentační sraz dorazil jako čerstvě vyhlášený útočník uplynulého týdne v Kontinentální hokejové lize. Jan Kovář během tří posledních zápasů mistrovského Magnitogorsku dal čtyři branky a měl i stejný počet asistencí, takže s bilancí 16+30 je už třetí v kanadském bodování ligy za hvězdami Radulovem z CSKA (17+36) a petrohradským Kovalčukem (22+25).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté (zleva): Jan Kovář, Pavel Francouz a Erik Hrňa míří na reprezenční sraz v letňanské hale.

Článek

„Nechci čísla přeceňovat. Vždycky může být líp, ale nebudu si stěžovat, zatím jsem spokojený," přibližuje 24letý hráč aktuální rozpoložení. „Nálada v týmu je dobrá, i když máme zatím trochu sezónu nahoru dolů, ale z každého náznaku krize jsme se dokázali rychle vyhrabat," říká.

Obhájce prvenství patří mezi tři nejlepší celky Východní konference. „Necítím, že bychom byli pod nějakým tlakem, ale samozřejmě že chceme dokázat, že můžeme ligu vyhrát znovu," tvrdí Kovář a jen trochu lituje, že hokejové cesty Metallurgu na západ zatím končí v Moskvě.

„Máme takový program, že jsme se letos podívali do Evropy pouze jednou, když jsme byli v Helsinkách. Ještě nedošlo na utkání v Bratislavě, Minsku nebo Rize, takže nebyla ani šance podívat se alespoň na skok domů," stýská si.

Zítřejší návrat na led pražské O2 Areny bude mít pro Kováře zvláštní příchuť. Když tam hrál naposledy v dubnu finále KHL proti Lvu, diváci na něj pískali. „Sice jsem tehdy stál na straně vítězů, ale pro naše lidi byla špatná. Teď to bude pro mě snad jiné. Slyšel jsem, že má být zase úplně plno a přijde mi úžasný, že je tady hokej takhle oblíbený," říká útočník.

Nyní cítí jedinečnou šanci se předvést. „Pro nás jako hráče z KHL je to opravdu možná jediná příležitost ukázat se během sezóny v národním týmu. Až bude příští akce v únoru, tak zase přestávka v lize není, stejně jako nebyla při listopadové Karjale," uvědomuje si Kovář.

Reklama