Hlavní obsah

Trofej pro mistry Ruska se bude jmenovat po trenéru Tichonovovi

Ruský hokejový mistr by měl za titul dostat Pohár Viktora Tichonova. Prezident Ruské hokejové federace Vladislav Treťjak věří, že tento návrh projde a od příští sezóny se bude trofej pro nejlepší ruský klub Kontinentální ligy nazývat podle slavného trenéra, který v listopadu zemřel ve věku 84 let.

Foto: Ivan Sekretarev, ČTK/AP

Většina Rusů považuje úmrtí Viktora Tichonova za velkou ztrátu pro celý hokej.

Článek

"Pro tento ročník je na to už pozdě, ale od příštího roku to tak musí být. Nemyslím si, že k tomu někdo bude mít výhrady," citovala Treťjaka agentura R-Sport.

V tomto ročníku se mistrem Ruska stane nejlepší ruský tým v základní části KHL, od příští sezóny se ale kluby vrátí k dosavadní praxi a šampión bude vyhlášen podle výsledků play off. Vítěz KHL od roku 2009 získává Gagarinův pohár, dosud se však nestalo, aby vyhrál jiný než ruský klub. Letos byl ve finále Lev Praha, ale prohrál s Metallurgem Magnitogorsk.

Autoritativní trenér Tichonov získal během působení u reprezentace Sovětského svazu a později Ruska v 70. až 90. letech tři zlaté olympijské medaile a osm titulů mistra světa. Zemřel 24. listopadu.

Reklama

Související témata: