Hlavní obsah

Hokejisté Slovanu už v příští sezóně nebudou hrát KHL, informovala ruská agentura

Moskva

Slovan Bratislava podle ruské agentury TASS po sezóně skončí v Kontinentální hokejové lize. Jak agentuře naznačil zdroj blízký vedení KHL, poslední klub tabulky Západní konference nebude v soutěži pokračovat z ekonomických důvodů.

Foto: hcslovan.sk

Hokejová hala Slovanu Bratislava

Článek

Již dříve se objevily informace, podle nichž by osminásobný slovenský šampión mohl od příštího ročníku působit v jiné mezinárodní lize EBEL, média spekulují i o možnosti jeho startu v české extralize.

"K nějakým telefonátům došlo a před třemi týdny jsme se na jedné akci potkali s šéfem klubu, ale vše bylo spíše v informativní rovině. Je však důležité zmínit, že zatím je to, že Slovan opravdu skončí v KHL, pouze ve fázi spekulací," řekl dnes ČTK ředitel extraligy Josef Řezníček.

I podle lednového vyjádření generálního manažera Maroše Krajčiho je pro Slovan prioritou setrvání v KHL, kterou hraje od roku 2012, nyní však už vedení klubu údajně jedná o jiném řešení.

"Slovan už nebude financován z Ruska. V lize (KHL) bude pokračovat jen v případě, že si zajistí rozpočet sám, ale to není v jeho silách, zvlášť při současných ekonomických vztazích mezi Evropskou unií a Ruskem," citovala TASS svůj zdroj.

Zda bude případně extraliga vstřícná k tomu, aby otevřela svou náruč a přijala Slovan za člena soutěže, lze těžko předpovídat. Spekulace na toto téma jsou předčasné. "Byla by to otázka jednání s vedením extraligy a také bychom potřebovali vyjádření od všech klubů soutěže, jaký mají k této problematice postoj," uvedl Řezníček.

Reklama

Související témata: