Hlavní obsah

Petrohrad - Kazaň 1:5Vrána se blýskl dvěma góly při vítězství Kazaně v Petrohradu

Aktualizováno

Český útočník Petr Vrána zazářil v dnešním šlágru Kontinentální hokejové ligy, když dvěma góly přispěl k vítězství Kazaně na ledě Petrohradu 5:1.

Článek

V osmé minutě zvýšil Vrána na 2:0 a tato branka byla nakonec vítězná. V 54. minutě pak svou sedmou trefou v sezóně uzavřel skóre zápasu. Kazaň si pátou výhrou z posledních šesti utkání upevnila vedení ve Východní konferenci.

Tři kanadské body si ve druhém zápase po sobě připsal Martin Růžička, který se gólem a dvěma přihrávkami podílel na vítězství Čeljabinsku v Minsku 4:2. Stejnou bilanci měl Růžička v sobotním duelu na ledě Dinama Riga, kde Traktor vyhrál rovněž 4:2. Svůj devátý gól v sezóně dal v 59. minutě do prázdné branky při power play domácích.

Mezi střelce se zapsal také Petr Koukal z Jokeritu Helsinky, který v přesilovce pět na tři v utkání s Dynamem Moskva vyrovnal v 48. minutě na 1:1. Ruskému celku zařídil šestou výhru v řadě v 58. minutě Maxim Karpov.

Nejproduktivnější Čech v soutěži Jan Kovář asistoval v přesilové hře u gólu, který poslal Magnitogorsk v úvodu druhé třetiny do vedení nad CSKA Moskva. Hosté ale ještě ve druhé třetině skóre otočili a nakonec vyhráli 3:1 i díky dvěma asistencím Alexandra Radulova, který vede produktivitu KHL. CSKA vyhrál popáté za sebou a celkově si připsal 44. vítězství v sezóně, čímž se postaral o rekord soutěže.

Kovářův bratr Jakub inkasoval jedinou branku na ledě Togliatti, kde se s Jekatěrinburgem mohl radovat z výhry 3:1. Jeho tým zvítězil popáté z posledních šesti utkání.

Kontinentální hokejová liga:
Magnitogorsk - CSKA Moskva 1:3 (za domácí Kovář 0+1)
Lada Togliatti - Jekatěrinburg 1:3
Dinamo Minsk - Čeljabinsk 2:4 (Růžička 1+2)
Jaroslavl - Vladivostok 0:3
Atlant Mytišči - Chanty-Mansijsk 6:1
Jokerit Helsinky - Dynamo Moskva 1:2 (za domácí Koukal 1+0)
Petrohrad - Kazaň 1:5 (Vrána 2+0)
Viťaz Podolsk - Chabarovsk 3:2.

Reklama