Hlavní obsah

Magnitogorsk - Nižněkamsk 4:3Kovář zaznamenal v KHL vítěznou branku. Slovan dostal ostudný tucet gólů!

Moskva
Aktualizováno

Vítězným gólem a třemi přihrávkami zařídil český útočník Jan Kovář výhru Magnitogorsku nad Nižněkamskem 4:3 a v kanadském bodování KHL se dotáhl na druhého Artěmije Panarina z Petrohradu. Jako ve zlém snu si museli připadat hokejisté Slovanu Bratislava, kteří utrpěli na ledě lídra soutěže CSKA Moskva rekordní debakl 0:12.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kovář z Magnitogorsku na archivním snímku.

Článek

Nižněkamsk nad favorizovaným Magnitogorskem vedl až do času 59:37, kdy Kovář v přesilovce šest na čtyři neproměnil velkou šanci, ale puk po jeho střele zůstal před brankovou čárou a dorážkou vyrovnal Tim Brent. O 14 sekund později už se český reprezentant dočkal jubilejní dvacáté trefy v sezóně. Kovář projel obranou Nižněkamsku a po přihrávce Sergeje Mozjakina prostřelil brankáře Villeho Kolppanena.

Kovář si vylepšil bilanci na 20 branek a 42 asistencí. Má shodně bodů jako Panarin, který je před ním díky 26 gólům.

Brankář Alexander Salák pomohl Novosibirsku získat bod proti Omsku za prohru 1:2 po nájezdech. Český reprezentant kryl 30 střel, nestačil jen na ránu Sergeje Širokova v 35. minutě. Novosibirsk v první třetině čelil 13 střelám na branku, zatímco domácí hráči vypálili jen třikrát, ale v dalším průběhu se zlepšili a čtyři minuty před koncem normální hrací doby vyrovnali. V prodloužení měl Sibir navrch, ale nakonec rozhodovaly nájezdy, v nichž místo Saláka nastoupil Nikita Bespalov. Toho překonali Chad Kolarik a Širokov, jenž si připsal vítězný gól.

Slovan utrpěl nejvyšší porážku v historii KHL. Dosavadní primát patřil Kazani, která v roce 2009 v play off smetla Omsk 11:1.

CSKA vedl už v šesté minutě 3:0 a branku hostů opustil slovenský talent Denis Godla, kterého nahradil Johan Backlund. I švédský gólman inkasoval třikrát ještě do první přestávky. Nakonec z toho byl tucet obdržených branek.

Hattrickem přispěli k vítězství CSKA Igor Grigorenko a Alexandr Radulov. Nejproduktivnější hráč ligy Radulov přidal ještě dvě asistence a má osmibodový náskok před dvojicí Panarin - Kovář.

Moskevský celek si připsal 45. vítězství v základní části, čímž překonal pět let starý rekord Ufy. CSKA si mohl už dnes zajistit prvenství v základní části a tím pádem první ruský titul po 23 letech, ale výhra Petrohradu nad Dinamem Riga 3:1 korunovaci ještě odložila. SKA prohrával od 8. minuty až do poslední třetiny, v níž skóre otočil. Vítězný gól dal v 50. minutě Roman Červenka.

Kontinentální hokejová liga:
Novokuzněck - Barys Astana 3:2 po sam. nájezdech
Novosibirsk - Omsk 1:2 po sam. nájezdech
Chanty-Mansijsk - Čeljabinsk 1:2 v prodl.
Magnitogorsk - Nižněkamsk 4:3 (za domácí Kovář 1+3)
CSKA Moskva - Slovan Bratislava 12:0
Čerepovec - Záhřeb 4:3 po sam. nájezdech
Jaroslavl - Chabarovsk 2:1 v prodl.
Nižnij Novgorod - HK Soči 2:1 po sam. nájezdech
Petrohrad - Dinamo Riga 3:1 (za domácí Červenka 1+0)
Viťaz Podolsk - Dynamo Moskva 3:6 (za domácí Kousal 1+0)

Reklama

Související témata: