Hlavní obsah

Zázračného Godlu odstřelili, Slovan jen přihlížel. Zbavme se takových týmů, velí Rusové

Praha

Slovenský hokejový klenot zažil ostudný večer. Dvanácti obdrženými brankami na ledě CSKA Moskva se bratislavský Slovan podílel na rekordním výsledku v historii KHL. 0:12. Takový nářez v soutěži ještě nikdo nedostal. Až teď slovenský klub, který soutěž zdá se víceméně dohrává. A jeho budoucnost je nejasná.

Foto: Sport.cz

Brankář Denis Godla a Tomáš Surový (43) ze Slovanu v utkání s CSKA.

Článek

„CSKA byl dnes ďábelsky dobrý. Jen jsme celý duel přihlíželi," citují slovenská média hodnocení finského kouče Slovanu Petriho Matikainena. Zjevně se mu to ani nechtělo moc rozebírat. „Ponížili nás, je za tím velmi mnoho věcí. V takovéto lize by se to nemělo stávat, pokusíme se to napravit," pokračoval finský trenér po boji s lídrem soutěže. „Celou sezónu bojujeme s problémy, je to pro nás složitý ročník. Chtěli jsme ho zakončit důstojně," uvedl dále Matikainen.

Jeho svěřenci už nemají šanci dosáhnout na osmé místo, i teoretická naděje zhasla právě děsivým debaklem. Slovan zmítající se ve finančních problémech prohrál už čtyři zápasy v řadě. Se skóre 3:26! Příští duel ho čeká zítra v Novgorodu. V Západní konferenci je poslední, podruhé bude chybět v play off KHL. A jakou soutěž budou hrát v příští sezóně, je nejasné. Více by měla naznačit schůzka vedení klubu se šéfy KHL.

"I kdyby snad Rusové zvažovali, že Slovan má v soutěži zůstat i v příští sezóně, tak se po tomhle výsledku musejí ptát: proč?" dává totální selhání do širších souvislostí komentář aktualne.sk.

"Liga by se měla zbavit týmů s tak slabou vůlí," nabádá rázně sovsport.ru. Jiné ruské servery už absenci Slovanu v nové sezóně berou takřka jako samozřejmost.

Že je pro bratislavský tým v zápase zle, bylo jasné téměř od samého počátku. „Godlův rychlý odstřel," těmito slovy aktualne.sk připomíná, že gólman, který takřka zázračnými výkony nedávno pomohl slovenské dvacítce k medaili na MS, sice likvidoval první tři střely soupeře, ale pak inkasoval třikrát v rozpětí necelých dvou minut.

Místo něj přišel Johan Backlund, který čisté konto udržel sotva sedm minut. Zatím v soutěži nejvíce prohrál Omsk s Kazaní (1:11 v sezóně 2008/09). „Slovan se sesypal, dostal zahanbujících dvanáct gólů," napsal server aktualne.sk.

Reklama