Hlavní obsah

Kašpar odchází z Chanty-Mansijsku do Kärpätu Oulu

Český hokejový útočník Lukáš Kašpar dohraje sezónu v Kärpätu Oulu, kam zamířil z Jugry Chanty-Mansijsk z Kontinentální ligy. Podle webu úřadujícího finského šampióna se devětadvacetiletý mistr světa z roku 2010 dohodl na angažmá do konce sezóny. Do Oulu přicestuje Kašpar v pátek a bude připraven hned nastoupit proti Tappaře Tampere.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Lukáš Kašpar v reprezentačním dresu.

Článek

V Chanty-Mansijsku se Kašpar rozloučil, protože Jugra už z 12. pozice ve Východní konferenci nemá naději na účast v bojích o Gagarinův pohár. Spolu s ním zamířil stejným směrem kanadský útočník Ben Maxwell. Oba už v Kärpätu působili. Kašpar tam hrál v sezóně 2009/10, kdy přišel v listopadu z farmy Philadelphie v Adirondacku. Maxwell hájil barvy Oulu v minulém ročníku.

"Je fajn přivítat zpět známé hráče, kteří už za Oulu hráli. Jsme si jistí, že skvěle zapadnou do našeho týmu," řekl sportovní ředitel Kärpätu Harri Aho. Kašpar, který má na kontě 16 zápasů v NHL za San Jose, se v týmu suverénního lídra tabulky potká s krajanem Ivanem Humlem.

V KHL působil Kašpar nepřetržitě od ročníku 2010/11. Dva roky hrál v Barysu Astana, další dvě sezóny strávil v Donbassu Doněck a po jeho odchodu z KHL kvůli dění na Ukrajině se loni přesunul do Chanty-Mansijsku.

Je druhý v kanadském bodování Jugry, když si připsal v 51 duelech 32 bodů za 16 branek a stejný počet asistencí. Mezi českým hokejisty v soutěži je čtvrtý v produktivitě za Janem Kovářem z Magnitogorsku, Vladimírem Sobotkou z Omsku a Romanem Červenkou z Petrohradu.

Reklama

Související témata: