Hlavní obsah

Mytišči - Jokerit 2:4Moses je s 36 brankami novým střeleckým rekordmanem KHL

Americký útočník Steve Moses z Jokeritu Helsinky je s 36 brankami novým střeleckým rekordmanem Kontinentální hokejové ligy. V utkání na ledě Atlantu Mytišči proměnil v deváté minutě trestné střílení a překonal dosavadní rekord, mezi jehož držiteli byli i čeští hráči Jan Marek a Pavel Brendl.

Foto: Profimedia.cz

Americký útočník Steve Moses z Jokeritu Helsinky.

Článek

Marek (Magnitogorsk) a Brendl (Nižnij Novgorod) dali po 35 brankách v první sezóně KHL 2008/09. V ročníku 2009/10 jejich výkon vyrovnal Slovák Marcel Hossa (Dinamo Riga) a v sezóně 2012/13 Sergej Mozjakin (Magnitogorsk).

Druhé místo v pořadí produktivity si pojistil český útočník Jan Kovář, který vstřelil jeden gól Magnitogorsku při prohře 2:4 v Nižněkamsku. Jeho bratr Jakub vychytal Jekatěrinburgu důležité vítězství 3:1 v Togliatti, po němž si Avtomobilist upevnil postupovou osmou příčku ve Východní konferenci.

Skóroval rovněž Jiří Novotný z Jaroslavle, která doma podlehla nejlepšímu celku ligy CSKA Moskva po nájezdech 2:3. Marek Kvapil si při výhře Čerepovce 3:1 na ledě moskevského Dynama připsal gól do prázdné branky a asistenci.

Soči prohrálo s Nižním Novgorodem 3:4, třebaže po dvou třetinách vedlo o tři góly a na počátku 56. minuty ještě o dva. Přesto se nováček z olympijského města dál drží na postupovém místě do play off.

Kontinentální hokejová liga:
Čeljabinsk - Kazaň 2:1 po sam. nájezdech
Lada Togliatti - Jekatěrinburg 1:3
Dinamo Minsk - Petrohrad 1:7 (za hosty Červenka 0+1)
HK Soči - Nižnij Novgorod 3:4
Nižněkamsk - Magnitogorsk 4:2 (za hosty Jan Kovář 1+0)
Atlant Mytišči - Jokerit Helsinky 2:4 (za hosty Koukal 0+1)
Dynamo Moskva - Čerepovec 1:3 (Kvapil 1+1)
Jaroslavl - CSKA Moskva 2:3 po sam. nájezdech (za domácí Novotný 1+0)
Slovan Bratislava - Dinamo Riga 3:4.

Reklama