Hlavní obsah

Magnitogorsk - Ufa 3:1Stav série 4:1Kovář nahrál na vítězný gól při postupu Magnitogorsku

Aktualizováno

Úřadující vítěz Gagarinova poháru Magnitogorsk postoupil do čtvrtfinále play off KHL. Metallurg vyhrál pátý osmifinálový duel nad Ufou 3:1 a sérii ovládl 4:1 na zápasy. Na vítězném gólu se asistencí podílel útočník Jan Kovář. Jeho starší bratr Jakub naopak s Jekatěrinburgem vypadl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Magnitogorsku Jan Kovář.

Článek

Nejproduktivnější český hokejista základní části Kovář si připsal už šestou asistenci ve vyřazovacích bojích. V 19. minutě chytrou zadovkou zpoza branky našel kapitána týmu Sergeje Mozjakina, jenž si vychutnal obranu Ufy i gólmana Vladimira Sochatského. Vstřelil gól na 2:1, vítězství a postup Metallurgu poté v závěru pečetil do prázdné branky při power play soupeře Tim Stapleton.

Stejně jako loni skončil s Jekatěrinburgem v prvním kole play off gólman Jakub Kovář. Avtomobilist sérii s nejlepším týmem Východní konference Kazaní ztratil 1:4 na zápasy, pátý duel na ledě Ak Bars prohrál 2:3.

Jedna výhra dělí po dnešku od postupu reprezentačního brankáře Alexandra Saláka, jenž vychytal Novosibirsku vítězství 3:1 nad Čeljabinskem. Do vedení 3:2 na zápasy se dostal také Omsk po výhře 2:0 nad Astanou.

Osmifinále play off KHL - Východní konference, 5. zápasy:
Magnitogorsk - Ufa 3:1 (za domácí Jan Kovář 0+1, konečný stav série 4:1)
Novosibirsk - Čeljabinsk 3:1 (stav série 3:2)
Omsk - Barys Astana 2:0 (stav série 3:2).
Kazaň - Jekatěrinburg 3:2 (konečný stav série 4:1).

Reklama

Související témata: