Hlavní obsah

V KHL šlo o život! Blaťákův spoluhráč přišel k sobě až v nemocnici

Ležel na ledě v kaluži krve, dusil se a tělo sebou škubalo v křečích, tribuny v hrůze oněměly. Nepěkný moment poznamenal nedělní osmifinálové utkání play off Kontinentální hokejové ligy mezi týmy Astany a Omsku. Kapitán hostí Sergej Kalinin utrpěl vážné zranění a vědomí nabyl až v nemocnici, napsal web omského klubu.

Zranění Sergeje Kalinina.

 
Článek

K děsivému okamžiku došlo v závěrečné třetině, v níž hosté snížili na 1:2 a spěchali za vyrovnáním. Kalinin zavezl puk do útočné třetiny, tam ho však narazil na mantinel obránce a autor úvodní trefy zápasu Roman Savčenko. Útočník Omsku ztratil rovnováhu, při pádu se otřel o loket dalšího zadáka Alexeje Litviněnka, čímž přišel o helmu, a následně se ostře udeřil zátylkem o led.

Spoluhráči, hráči soupeře a lékaři byli okamžitě u něho a snažili se parťákovi českého reprezentačního beka Miroslava Blaťáka vytáhnout z úst chránič, zapadlý jazyk a uvolnit dýchací cesty. Ambulance jej převezla do nemocnice, kde přišel k sobě.

Hokejisté Barysu Astana nakonec přidali další dva góly, zvítězili 4:1 a srovnali stav série na 3:3. O postupujícím rozhodne sedmý duel, který se bude hrát v Omsku v úterý.

Reklama