Hlavní obsah

Tenhle drsný zákrok nejspíš připravil mladého Rusa o MS v Praze

Omsk

Zranění hlavy po drsném střetu v nedělním utkání KHL na ledě Barysu Astana zřejmě připraví útočníka Avangardu Omsk Sergeje Kalinina o MS v Praze. Třiadvacetiletý forvard nadále zůstává v kazašské metropoli v nemocnici a čeká ho několikaměsíční rehabilitace.

Zranění Sergeje Kalinina

 
Článek

V šestém duelu osmifinále play off zasáhl kapitána Omsku při souboji za brankou velmi tvrdě Roman Savčenko a přišpendlil ho na hrazení. Podle všeho se jednalo o čistý zákrok, což potvrdila i disciplinární komise Kontinentální ligy, ale Kalininovi při pádu na led spadla helma. Kvůli zapadlému jazyku se poté dusil a pod hlavou měl kaluž krve.

Okamžitě byl v péči lékařů, ale také spoluhráčů a protihráčů. Plochu opouštěl na nosítkách a byl hned převezen do nemocnice na jednotku intenzivní péče, kde teprve přišel k sobě, ale s nepříliš optimistickou diagnózou. Utrpěl traumatické poranění mozku, otřes mozku, tržné rány a byly u něho diagnostikovány i konvulzivní poruchy. Z jednotky intenzivní péče byl sice již propuštěn, v nemocnici by ale měl zůstat dalších 10 dnů.

"Nyní se lze bavit o tom, že si jeho zranění vyžádá tři měsíce klidu. A za současné situace to není ta nejhorší varianta," uvedl pro deník Sport-Express lékař ruského reprezentačního týmu Valerij Konov.

Kalinin je juniorským mistrem světa z roku 2011, loni okusil poprvé start i na seniorském šampionátu v Minsku, kde dvěma góly a asistencí v devíti zápasech přispěl k zisku titulu mistrů světa.

Reklama

Související témata: