Hlavní obsah

Magnitogorsk - Novosibirsk 5:2Stav série 1:2Salákovi ruply nervy. Zbil soupeře a ve čtvrtfinále KHL byl vyloučen do konce zápasu

Moskva
Aktualizováno

Český brankář Alexander Salák z Novosibirsku nedochytal kvůli vyloučení do konce zápasu třetí čtvrtfinále Kontinentální hokejové ligy s Magnitogorskem. Metallurg doma zvítězil 5:2 a snížil stav série na 1:2. Salák musel opustit led v 10. minutě, kdy Sibir prohrával 0:2, a hrozí mu disciplinární trest na příští zápas.

Faul Alexandera Saláka

 
Článek

Salák vychytal Novosibirsku v play off šest výher, v Magnitogorsku ale dostal první gól už po 67 sekundách a v deváté minutě domácí v přesilovce zvýšili. Krátce nato doklouzal do brankoviště hostů v pádu Maxim Jakuceňa a vrazil do Saláka, český gólman mu uštědřil několik ran vyrážečkou a strhla se mela, po níž byl Salák za úder do hlavy vyloučen na pět minut a do konce utkání.

V brance ho nahradil Nikita Bespalov a dostal ještě tři góly. Jako poslední ho v 54. minutě překonal český útočník Jan Kovář.

V úvodu play off Salák Novosibirsku chyběl kvůli podobnému ataku na Jevgenije Skačkova v závěrečném duelu základní části na ledě Ufy. Soupeře, který se tlačil do brankoviště, kopl betonem do lýtka a pak jej ještě udeřil do zad vyrážečkou. Dodatečně za to dostal dva tresty na pět minut a do konce utkání, které znamenaly automatické zastavení činnosti na jeden zápas. Původně ho rozhodčí vyloučili jen na dvě minuty za sekání.

Do semifinále míří Petrohrad, který v Moskvě deklasoval Dynamo 6:1 a za stavu 3:1 na zápasy mu k postupu chybí jediné vítězství. V dalších sériích vedou 2:1 Kazaň a CSKA Moskva.

Čtvrtfinále play off Kontinentální hokejové ligy:
Východní konference - 3. zápasy:
Omsk - Kazaň 0:2, stav série 1:2
Magnitogorsk - Novosibirsk 5:2 (za domácí Kovář 1+0), stav série 1:2
Západní konference:
Jokerit Helsinky - CSKA Moskva 3:2, stav série 1:2
Dynamo Moskva - Petrohrad 1:6, stav série 1:3

Reklama

Související témata: