Hlavní obsah

Obránce Krajíček prodloužil smlouvu s Minskem

Minsk

Český hokejový obránce Lukáš Krajíček bude i nadále působit v Dinamu Minsk v Kontinentální lize. S běloruským klubem, kde vicemistr světa z roku 2006 z Rigy působí už čtyři sezony, prodloužil smlouvu o dva roky. Klub si tak pojistil Krajíčkovy služby až do konce sezony 2016/17. Minsk o tom informoval na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: Jiří Vojzola

Lukáš Krajíček na archivním snímku

Článek

"Jsem rád, že zůstávám v Minsku. Je to krásné město a je radost tady hrát. Moje rodina je šťastná, že se nebudeme nikam stěhovat. Zvykli jsme si na život v hlavním městě Běloruska. Doufám, že v příští sezoně pomůžu týmu do play off a dojdeme co nejdál," řekl serveru Krajíček.

Minsk vypadl v osmifinále KHL s Jokeritem Helsinky. "Hráli jsme v této sezoně dobře. Musíme si dávat laťku výš a doufám, že v příští sezoně půjdeme dál," doplnil Krajíček, který si v 56 zápasech včetně play off připsal 19 bodů za tři branky a 16 asistencí.

Bývalý hráč Floridy, Vancouveru, Tampy Bay i Philadelphie přišel do Minsku v roce 2011 po ročním působení v Třinci, s kterým získal titul. V KHL má na kontě celkem 204 utkání a 56 bodů (8+48).

Účastník olympijských her v Soči a tří mistrovství světa, na kterých získal vedle stříbra i dva bronzy, má aktuálně problémy s ramenem a kouč Vladimír Růžička s ním nemůže počítat pro mistrovství světa v Praze. Z možných kandidátů pro šampionát má už mimo hru také další zraněné zadáky Romana Poláka z Toronta a Ladislava Šmída z Calgary, kterým po operacích skončila sezona.

Reklama

Související témata: