Hlavní obsah

Novosibirsk - Magnitogorsk 3:1Stav série 4:1Salák po trestu pomohl Novosibirsku vyřadit obhájce titulu

Aktualizováno

Český reprezentant Alexander Salák se po disciplinárním trestu vrátil do branky Novosibirsku a 26 zákroky mu pomohl k postupu do semifinále Kontinentální hokejové ligy. Sibir v pátém čtvrtfinále porazil v domácím prostředí obhájce Gagarinova poháru z Magnitogorsku 3:1 a sérii vyhrál 4:1 na zápasy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Alexander Salák v reprezentačním dresu.

Článek

Hosté se v Novosibirsku dostali v 27. minutě do vedení, když Mozjakin střelou zblízka využil přesilovou hru, ale českého brankáře už podruhé nepřekonali. Šumakov ještě před polovinou zápasu vyrovnal, v 59. minutě vstřelil vítězný gól Gubin a postup domácího celku pak ještě potvrdil Ožiganov trefou do prázdné branky.

Salák byl ve třetím čtvrtfinálovém duelu vyloučen do konce utkání za to, že vyrážečkou opakovaně udeřil soupeře do hlavy. Dostal za to disciplinární trest na jeden zápas, v němž nastoupil jeho náhradník Bespalov a vychytal Sibiru výhru 3:2 v prodloužení.

Novosibirsk postoupil do finále Východní konference poprvé v historii. Narazí v něm na Kazaň, která rovněž vyřadila Omsk 4:1 na zápasy. V Západní konferenci budou o postup do ligového finále usilovat Petrohrad a CSKA Moskva.

Čtvrtfinále play off Kontinentální hokejové ligy:
Východní konference - 5. zápasy:
Novosibirsk - Magnitogorsk 3:1, konečný stav série 4:1
Kazaň - Omsk 2:0, konečný stav série 4:1
Západní konference - 5. zápas:
CSKA Moskva - Jokerit Helsinky 4:2 (za hosty Koukal 0+1), konečný stav série 4:1.

Reklama

Související témata: