Hlavní obsah

Růžička je kandidátem na post trenéra v Omsku, píší v Rusku

Moskva/Praha

Trenér Vladimír Růžička by v příští sezóně mohl vést kromě české hokejové reprezentace i ruský Avangard Omsk v Kontinentální lize. Na jeho střídačce totiž končí finský kouč Raimo Summanen a podle agentury TASS je Růžička jedním ze tří kandidátů na jeho pozici.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Vladimír Růžička by mohl v příští sezóně vést kromě české reprezentace i Omsk v KHL.

Článek

O zájmu Omsku o jednapadesátiletého kouče českého nároďáku se mluví již delší dobu, sám Růžička ho ale nikdy nechtěl komentovat. Minulý týden však kouč, jenž dovedl českou reprezentaci ke dvěma titulům mistrů světa, prodloužil smlouvu s národním týmem do konce příští sezóny s tím, že v nadcházejícím ročníku mu svaz umožní současně trénovat i v klubu.

„I o této variantě jsme se spolu bavili. Vláďa mi potvrdil, že KHL by závažná komplikace (pro reprezentaci) nebyla, že i na tuhle variantu je připravený. Tak uvidíme, jak mu jeho potenciální klubový zaměstnavatel vyjde vstříc. Taky nejsem naivní, jsem na to zvědavý. Kdyby se vydal směrem na východ, uvidíme, jak budou reagovat kolegové, u kterých nějaké slovo a podání ruky až tolik neznamená," říkal minulý týden ohledně možného angažmá Růžičky v KHL prezident českého hokejového svazu Tomáš Král.

Agentura TASS se o lanaření Růžičky Omskem odvolává na několik na sobě nezávislých zdrojů. Kromě Růžičky prý Avangard má v hledáčku i další dva trenéry, oba Rusy. Jedním z nich je prý Jevgenij Kornauchov, který v minulosti slavil úspěchy s juniorským výběrem Omsku a nyní působil jako člen Summanenova týmu.

Růžička by nebyl prvním českým koučem, který by v Omsku působil. Před ním střídačce Avangardu šéfovali Ivan Hlinka, Rostislava Čada a naposledy v loňské sezóně Miloš Říha. V aktuálním ročníku vypadl Omsk, za který nastupovali i obránce Miroslav Blaťák s útočníkem Vladimírem Sobotkou, ve čtvrtfinále play off s Kazaní.

Reklama

Související témata: