Hlavní obsah

Novák pozvánku do reprezentace nečekal, bruslil v Moskvě

Praha

Od září 2013 se obránce Filip Novák v národním týmu neobjevil, proto ho pozvánka do přípravy na letošní hokejové MS překvapila. „Byl jsem přímo zaskočený. Přece jen uteklo dost času, co jsem hrál za reprezentaci, a nečekal bych, že by o mě teď někdo projevil zájem,“ říká na rovinu 32letý obránce.

Foto: Petr Horník, Právo

Obránce Filip Novák během tréninku národního mužstva v Letňanech.

Článek

„Když jsme s Dynamem vypadli z play off, chodil jsem bruslit v Moskvě a chtěl pořádně potrénovat. Ozval se ale trenér Růžička, abych přijel na kemp," líčí Novák, jenž má šanci podívat se po pěti letech na šampionát. „Budu se snažit co nejlíp obstát v přípravě, pak ať se trenér rozhodne, jestli si mě v týmu nechá."

Start v Praze by bral jako velkou čest. „Ono se to furt omílá, ale je to vážně tak. I když doma bude hodně dosud nepoznaného tlaku," uvažuje.

Na pro Česko zlatém MS 2010 si Novák hned ve druhém utkání poranil rameno. „Škoda, že jsem v Německu nemohl být až do konce, ale kdo ví, kdybych tam zůstal, tak by se třeba až k titulu nedošlo," usměje se.

Opustí Dynamo?

Loni Nováka o šampionát připravily stále se vracející horečky. „Nezabíralo nic, i když do mě měsíce cpali tolik antibiotik, že si ani nepamatuju jejich jména. Při zátěži vždycky teplota vyskočila a doktoři neuměli říct proč. Asi se to ve mně nakupilo, jak jsem přecházel různé nemoci." Potřeboval vysadit, až klid přes léto zabral. „Upravil jsem i životosprávu, víc o sebe pečuju a letošní sezóna proběhla úplně v pohodě."

Novák je připraven, že po pěti sezónách bude měnit dres. „Pro Dynamo byl konec ve čtvrtfinále zklamáním. Petrohrad přitom nehrál nějak dobře, my ale byli špatní. Dá se tedy očekávat výrazná obměna týmu a zasáhne zřejmě i mě," počítá se stěhováním. „Chci pro sebe najít možnost ještě pokračovat v KHL a mám celé léto, abych to nějak vyřešil."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články