Hlavní obsah

Kouč Václav Sýkora povede v KHL Severstal Čerepovec

Ostrava

Český trenér Václav Sýkora by se v nejbližších dnech měl stát hlavním koučem hokejistů Čerepovce ruské Kontinentální hokejové lize (KHL). Dvaašedesátiletý bývalý kouč Kladna, Sparty, Pardubic, Litvínova či ruského Petrohradu to potvrdil v Ostravě, kde působí jako team host finského národního týmu.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Hokejový trenér Václav Sýkora před ostravskou ČEZ Aréna.

Článek

„Jednání s Čerepovcem probíhají. V úterý mi volal generální manažer klubu, že plánuje přijet na tři dny do Ostravy. Setkáme se a měli bychom to dotáhnout do konce. Zájem je z obou stran, jsme prakticky dohodnutí," řekl v Ostravě Sýkora, který v Severstalu od loňského listopadu působil jako poradce.

Čerepovec skončil v Kontinentální lize na desátém místě v Západní konferenci a nepostoupil do play off. Vedení klubu se proto rozhodlo udělat změny v realizačním týmu. Ve funkci hlavního kouče například skončil Igor Petrov.

Dvaašedesátiletý rodák z Kladna v předloňské sezóně vybojoval se Lvem Praha postup do finále Gagarinova poháru jako asistent Fina Kariho Jalonena, který ho v úvodu ročníku 2013/2014 nahradil ve funkci hlavního trenéra.

V Severstalu Čerepovec v loňské sezóně působili i bývalí vítkovičtí hokejisté útočník Marek Kvapil a brankář Jakub Štěpánek. Zatímco ostravský rodák Štepánek má v klubu smlouvu ještě na dva roky a nový kouč na něj chce spoléhat, třicetiletý Kvapil v klubu po letošní sezóně skončil.

Reklama

Související témata: