Hlavní obsah

Sobotka zůstane podle šéfa Avangardu Omsk v KHL

Moskva

Útočník Vladimír Sobotka stráví i příští sezónu v Kontinentální hokejové lize v dresu Omsku. Prohlásil to prezident Avangardu Vladimir Šalajev, s jehož klubem český hráč loni v červenci podepsal tříletou smlouvu poté, co se nedomluvil na prodloužení kontraktu se St. Louis.

Foto: David W Cerny, Reuters

Vladimír Sobotka (vlevo) a Kanaďan Brent Burns.

Článek

"Po změně hospodářské situace a poklesu kurzu rublu se hodně spekulovalo o tom, že Sobotka odejde do Severní Ameriky. Mluví se o tom, že má ve smlouvě klauzuli, která mu umožňuje vrátit se do NHL. Ale to není pravda," řekl Šalajev agentuře TASS.

"Vladimír má plnohodnotnou tříletou smlouvu s Avangardem. Pokud by nastala mimořádná situace, mohli bychom vyjít vstříc přání hráče. Ale nyní taková situace není," uvedl šéf sibiřského celku.

"Je jasné, že Sobotka nechce přijít o peníze kvůli rozdílnému kurzu. Úspěšně jsme o tom s ním jednali a těšíme se na pokračování spolupráce," řekl Šalajev na adresu centra prvního útoku české reprezentace na nedávném mistrovství světa.

Ve své první sezóně v KHL nasbíral Sobotka v 53 zápasech základní části 10 gólů a 28 asistencí a byl druhým nejproduktivnějším českým hráčem po Janu Kovářovi z Magnitogorsku.

Reklama

Související témata: