Hlavní obsah

Návrat do NHL se odkládá. Hokejový útočník Sobotka zůstává v Omsku

Omsk

Český hokejový útočník Vladimír Sobotka bude i v nadcházející sezóně působit v Avangardu Omsk v KHL. Sedmadvacetiletý centr uzavřel loni s Omskem tříletý kontrakt, v kterém má ale klauzuli, že může po každé sezóně zvolit návrat do NHL, kde patří St. Louis. Prezident Omsku Vladimir Šalajev na oficiálních stránkách klubu informoval, že Sobotka zůstává.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Sobotka během tréninku české hokejové reprezentace.

Článek

"Včera jsme s Vladimírem Sobotkou jednali a dohodli jsme se, že zůstává hráčem našeho klubu i na další sezónu," řekl Šalajev.

Sobotka opustil NHL poté, co se nedohodl se St. Louis jako chráněný volný hráč na nové smlouvě. Po konci tříletého kontraktu s celkovým příjmem 3,9 miliónu dolarů mu zámořský klub nabídl roční smlouvu s platem 2,7 miliónu dolarů, on sám chtěl rovné tři milióny. Arbitráž mu pak přiřkla pro další působení v St. Louis roční smlouvu na 2,725 miliónu dolarů, ale bývalý hráč Slavie se mezitím dohodl s Omskem, kde má údajně až 4,5 miliónu dolarů za sezónu "čistého".

"Podmínky kontraktu z minulého roku zůstaly nezměněny. Vladimír řekl, že se mu líbí hrát v našem klubu, je spokojený s vytížením na ledě a s důvěrou od trenérů. Stal se jedním z lídrů týmu a chce pro klub odvést maximum," navázal Šalajev.

Šalajev: Přivést Sobotku byla správná volba

Sobotka si v základní části KHL připsal v 53 zápasech 38 bodů za 10 branek a 28 asistencí. V play off kvůli zranění stihl jen čtyři zápasy a zaznamenal dva body za gól a přihrávku. "Ukázal, že to byla správná volba, že jsme ho do Avangardu chtěli. Podobnou hru od něj čekáme v nové sezóně," dodal Šalajev na adresu odchovance Třebíče, který má v NHL na kontě za Boston a St. Louis 381 utkání a 123 bodů za 35 gólů a 88 asistencí. Ve 40 duelech play off přidal tři přesné zásahy a devět přihrávek.

V Omsku spolu s ním budou působit dva krajané. Brankář Dominik Furch přišel ze Slavie a obránce Michal Kempný z Komety Brno.

Reklama

Související témata: