Hlavní obsah

Útočníci Kvapil a Mertl posílili Záhřeb. Jsou prvními Čechy v chorvatském týmu KHL

Záhřeb

Útočníci Marek Kvapil a Tomáš Mertl se stali posilami Medveščaku Záhřeb a budou prvními českými hokejisty v týmu chorvatského zástupce v KHL od jeho vstupu do soutěže v roce 2013. Třicetiletý Kvapil působil v minulé sezóně v Čerepovci, o rok mladší Mertl oblékal naposledy dres Hradce Králové.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejista Tomáš Mertl na archivním snímku z reprezentačního srazu.

Článek

"Kvapil je výborný hráč, který vyhrál dvakrát Gagarinův pohár s Dynamem Moskva a v těchto dvou sezonách patřil v play off mezi pět nejproduktivnějších hráčů. Věříme, že bude jedním z klíčových hráčů, který bude dělat body a tvořit hru. Je to skvělý bruslař s vítěznou mentalitou a takového potřebujeme do našeho nově se tvořícího týmu," řekl sportovní manažer Medveščaku Aaron Fox klubovému webu.

Kvapil v minulé sezóně v dresu Čerepovce nasbíral v 51 zápasech 24 bodů za 10 branek a 14 asistencí. Za čtyři sezony v KHL má na kontě 225 utkání včetně play off a 113 bodů za 53 gólů a 60 přihrávek. Mistr světa z roku 2010 působil v české extralize ve Vítkovicích a v Kometě Brno.

Mertl se vydává na první zahraniční angažmá. Českobudějovický odchovanec hrál dosud v extralize a po přestěhování Mountfieldu z jihu Čech nastupoval poslední dva roky v jeho barvách v Hradci Králové. Má za sebou nejlepší sezonu kariéry, s 50 body za 24 gólů a 26 asistencí z 50 utkání skončil třetí v produktivitě základní části extraligy. Ve čtyřech duelech play off nebodoval.

"Věříme, že nám v ofenzivě hodně pomůže," prohlásil Fox. V české nejvyšší soutěži má Mertl na kontě 513 utkání a 177 bodů za 86 tref a 91 přihrávek. V prosinci na Channel One Cupu v Soči debutoval v české reprezentaci.

Reklama

Související témata: