Hlavní obsah

Slovan Bratislava bude zřejmě nadále hrát Kontinentální hokejovou ligu

Bratislava

Po několikaměsíční nejistotě se zdá, že HC Slovan Bratislava bude i v příštích třech letech účastníkem nadnárodní Kontinentální hokejové ligy (KHL). Server čas.sk ve středu uvedl, že vedení klubu to oznámí už za několik dní.

Foto: Profimedia.cz

Milan Bartovič (vpravo) ze Slovanu Bratislava a jeho spoluhráči oslavují vítězství nad Petrohradem.

Článek

„V hokejovém zákulisí se o tom mluví, jako o hotové věci," napsal server. Marketinkový ředitel Slovanu Milan Vajda potvrdil, že ledy se opravdu pohnuly. „Slovan finalizuje jednání o ekonomickém modelu s ruským partnerem. Jednáme s ruskou soukromou firmou, která působí v oblasti stavebnictví a energetiky," cituje Vajdu server šport.sk.

Do jednání má být zapojeno také vedení KHL. Při své nedávné návštěvě Moskvy za Slovan dokonce lobboval také premiér Robert Fico přímo u prezidenta Vladimíra Putina.

Slovan už údajně připravuje prodej permanentek na příští sezónu KHL a jedná s novými hráči. Pod smlouvou jsou nadále slovenští reprezentanti Ladislav Nagy, Milan Bartovič, Andrej Šťastný a další. Slovan má zájem o prodloužení smlouvy se slovinskými reprezentanty Rokem Tičarem a Žigou Jegličem i s českým útočníkem Václavem Nedorostem.

Koncem února odehrál Slovan poslední zápas uplynulého ročníku KHL. Jediný slovenský zástupce skončil ve své divizi na posledním místě a diváci se závěrečným aplausem symbolicky loučili nejen se sezónou, ale také s KHL. Slovan následně rozeslal držitelům permanentek dotazník, v němž zjišťoval názory fanoušků. Podle neoficiálních informací většina držitelů permanentek podpořila možnost pokračování Slovanu v nadnárodní soutěži.

Reklama