Hlavní obsah

Český trenér Kýhos je blízko angažmá ve Slovanu Bratislava

Bratislava

Už jen podpis smlouvy dělí českého kouče Vladimíra Kýhose od angažmá v KHL. Osmapadesátiletý hokejový trenér, jenž po minulé sezoně skončil na lavičce Komety Brno, je prakticky domluvený se Slovanem Bratislava.

Foto: hc-kometa.cz

Vladimír Kýhos pravděpodobně povede v Kontinentální hokejové lize Slovan Bratislava.

Článek

"Smlouvu jsem ještě nepodepsal, ale je pravda, že o ní jednáme. Mám ji na stole a v podstatě jsme dohodnutí," řekl deníku Plus jeden deň Kýhos, jenž o kontraktu jednal se sportovním manažerem Slovanu Oldřichem Šteflem. "Řekl mi, že klidně můžu jet na dovolenou, abych stihl přípravu, která oficiálně začne 1. července. Tak jsem se rychle sbalil a odletěl do Řecka. Vrátím se příští týden," uvedl Kýhos.

Do Slovanu si chce český kouč přivést jednoho ze svých asistentů z Brna Martina Pešouta, druhým asistentem by měl být na přání klubu Slovák. "S Martinem Pešoutem se dobře známe, táhneme to spolu čtyři roky - dva v Karlových Varech a dva v Brně, kde jsme získali stříbro a bronz," připomněl Kýhos úspěchy z minulých dvou sezon.

Bývalý hokejový reprezentant a litvínovský odchovanec Kýhos by si v případě odchodu do Slovanu vyzkoušel první trenérské zahraniční angažmá. V nejvyšších dvou českých soutěžích vedl mateřský Litvínov, rodný Chomutov, Tábor, Karlovy Vary a od února roku 2013 Kometu. V Brně mu po uplynulém ročníku skončila smlouva a klub převzal bývalý reprezentační trenér Alois Hadamczik.

Slovan trénoval od jeho vstupu do Kontinentální ligy v roce 2012 český kouč Rostislav Čada. Po jeho odchodu loni v září dokončil minulou sezonu Fin Petri Matikainen.

Reklama

Související témata: