Hlavní obsah

Hokejový útočník Tomáš Zohorna má namířeno do Chabarovsku do KHL

Chabarovsk

Český hokejový útočník Tomáš Zohorna z Pardubic má blízko angažmá v Chabarovsku v Kontinentální lize. Sedmadvacetiletý člen širšího reprezentačního kádru se může vydat na své první zahraniční angažmá s výjimkou působení v zámořské juniorské soutěži QMJHL v letech 2005 až 2007.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Zohorna bude bude hrát pravděpodobně za Chabarovsk.

Článek

"Stále jednáme, smlouva s Amurem ještě nebyla podepsána. Ale lze říci, že Tomáš je angažmá v Chabarovsku blízko. Definitivní to bude během nejbližší doby," řekl serveru hokej.cz Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest.

Řeší se Zohornův odchod z Pardubic, kde má platný kontrakt. "Smlouva obsahuje klauzuli o uvolnění do Kontinentální ligy, samozřejmě za předpokladu odstupného. Stále to řešíme, brzy bychom měli mít věc uzavřenou," dodal Spálenka.

Zohorna si v uplynulé sezoně připsal v 60 zápasech za Pardubice včetně play off 44 bodů za 17 branek a 27 asistencí. Majitel zlatých medailí z extraligy z let 2010 a 2012, který v domácí soutěži působil výhradně v Pardubicích, má na kontě celkem 434 utkání a 202 bodů za 90 tref a 112 asistencí. V české reprezentaci vstřelil v 17 utkáních dva góly.

Pro Pardubice by byl Zohornův odchod další velkou ztrátou v ofenzivě, protože do KHL již odešel útočník Lukáš Radil. Ten bude hájit barvy Spartaku Moskva.

Reklama