Hlavní obsah

Po Záhřebu další exotická destinace? KHL prý chce expandovat do Pekingu

Praha

Na fakt, že se Kontinentální liga hraje i v chorvatském Záhřebu si už hokejoví fanoušci zvykli. Od sezóny 2016/17 však může na mapě nejlepší evropské soutěže přibýt další exotická destinace. Podle agenta Darryla Wolského chce KHL expandovat i do Číny a nový klub by měl hrát v Pekingu.

Foto: Jason Lee, Reuters

Kontinentální hokejová liga v Pekingu? Příští rok nic nemožného...

Článek

O snahách vedení Kontinentální hokejové ligy proniknout do Číny se spekuluje již delší dobu. Lákadlem je prý i fakt, že Peking kandiduje na pořádání zimních olympijských her v roce 2022. Jeho jediným soupeřem jsou kazašské Almaty, favoritem volby, která se uskuteční na konci července tohoto roku, je ale čínská metropole.

Prezident KHL Dmitrij Černyšenko v květnu uvedl, že v nadcházejícím ročníku ligy by rád odehrál jeden zápas základní části soutěže právě v Číně. I to nasvědčuje zprávám, že má KHL v budoucnu zájem o účastníka z nejlidnatější země světa.

Už dříve se totiž Kontinentální liga netajila přáním stát se největší profesionální soutěží mimo Severní Ameriku. „Vytvořit špičkovou mezinárodní ligu je nezbytné," prohlásil v roce 2012 tehdejší šéf KHL Alexandr Medveděv s tím, že vítěz této soutěže by se utkal se šampiónem Stanley Cupu o titul nejlepšího celku na světě.

Reklama

Související témata: