Hlavní obsah

Česká kolonie v Záhřebu se rozrůstá! Medveščak získal útočníka Smoleňáka

Praha

Už třetího českého útočníka získal v letní přestávce Medveščak Záhřeb. Po Marku Kvapilovi a Tomáši Mertlovi posílí jediného chorvatského účastníka Kontinentální hokejové ligy i Radek Smoleňák. Osmadvacetiletý účastník letošního mistrovství světa v Praze podepsal smlouvu na jednu sezónu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Radek Smoleňák na tréninku české hokejové reprezentace během letošního MS.

Článek

„Smoleňák je velký, silný a fyzicky vybavený hráč, který má zároveň čich na góly. Perfektně se hodí k Mertlovi s Kvapilem a věřím, že do našeho týmu dobře zapadne," prohlásil pro klubové stránky Medveščaku jeho sportovní manažer Aaron Fox.

Smoleňák měl ještě na rok platnou smlouvu ve švédském MODO, v uplynulých dnech se ale s klubem dohodl na předčasném ukončení spolupráce. Pražský rodák ale dlouho bez angažmá nezůstal.

„Musím říct, že se do Záhřebu těším. Klub měl totiž dlouhodobý zájem, což je pro mě nejpodstatnější. Mluvili jsme spolu zhruba měsíc, zástupci klubu za mnou dokonce přijeli i do Čech. Oslovil mě jejich zájem, líbilo se mi, jak konkrétní představy měli. V mém případě to nebylo tak, že bych šel hlavně někam za penězi. Půjdu do Záhřebu, protože o mě Medveščak stál," řekl Smoleňák serveru hokej.cz.

KHL pro něj není novinkou, v minulosti už nastupoval za Nižnij Novgorod a Chanty-Mansijsk. Kromě toho má Smoleňák na svém kontě sedm zápasů v NHL za Chicago a Tampu Bay, po návratu ze zámoří hrál extraligu za Spartu a Kladno. Vyzkoušel si i švédskou a finskou ligu.

Reklama

Související témata: