Hlavní obsah

Pořádný veletoč! Kýhos už podepsal smlouvu, Slovan ale povede Miloš Říha

Aktualizováno

Hokejový Slovan Bratislava v nadcházející sezóně v Kontinentální lize skutečně povede český trenér. Nebude to ovšem Vladimír Kýhos, který už byl s klubem takřka na všem domluvený, ale Miloš Říha starší! Slovan dnes zároveň oficiálně potvrdil již předem známou informaci, že v KHL zůstává, přestože se po minulém ročníku potýkal s ekonomickými problémy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Novým trenérem hokejistů Slovanu Bratislava se stal Miloš Říha starší.

Článek

„Miloš má obrovské zkušenosti s Kontinentální ligou, rád by v ní pokračoval a teď v ní bude pokračovat takřka doma. Navíc zná klub, vždy rád pracuje s mladými hráči a my se chceme nadále pohybovat v těchto vodách. Miloš je pro nás nejlepší kandidát," prohlásil dnes na adresu nového kouče bratislavského Slovanu, se kterým podepsal smlouvu na jeden rok, generální manažer klubu Maroš Krajči.

A byla to novina vcelku šokující... Vždyť ve středu totiž Vladimír Kýhos v rozhovoru pro slovenský deník Plus jeden deň oznámil, že novým trenérem Slovanu bude právě on. „Podepsal jsem roční smlouvu a poslal jsem ji obratem panu Šteflovi (sportovnímu řediteli klubu). Ten mi má dát vědět, kdy začneme přípravu," řekl trenér, který loni dovedl v české extralize brněnskou Kometu ke stříbrným medailím a letos s ní získal bronz.

„Samozřejmě jsme měli víc kandidátů a byl mezi nimi i pan Kýhos. Ale nakonec jsme se rozhodli pro Miloše Říhu," doplnil Krajči.

Cílem postup do play off

Říha, který v uplynulé sezóně vedl Pardubice a před pár týdny patřil do užšího okruhu kandidátů na uvolněný post trenéra českého národního týmu po Vladimíru Růžičkovi, nejde do neznámého prostředí. Se Slovanem už v minulosti vyhrál extraligový titul. Jeho asistenty by měli být bývalí útočníci Roman Stantien s Vladimírem Országem, kteří už v klubu dříve pracovali. Angažmá ve Slovanu bude Říhovou pátou štací v KHL - předtím trénoval Spartak Moskva, Atlant Mytišči, Petrohrad a Omsk. V ruské Superlize navíc vedl Chimik Voskresensk.

Slovan nyní musí co nejrychleji složit kádr pro novou sezónu, která startuje už na konci srpna. Aktuálně má podle svých oficiálních stránek na soupisce jen sedm hráčů. Klub jedná o prodloužení kontraktu s českým útočníkem Václavem Nedorostem, jenž ve Slovanu nastupoval v posledním ročníku KHL. Torzo mužstva se má k prvnímu tréninku sejít už v pondělí 6. července.

„Chceme udělat všechno pro to, abychom se probojovali do play off a tam už je to o tom jít krok za krokem," vyřknul Krajči předsezónní cíl. Rozpočet by měl být stejný jako v loňské sezóně, tedy 12 miliónů eur. „Rozpočet na platy hráčů bude o něco nižší, abychom mohli dorovnat staré věci," přiznal generální manažer Slovanu.

Rokování o setrvání Slovanu v KHL se táhla už od konce poslední sezóny, Bratislavany trápily problémy s uzavřením smluv se sponzory a s tím spojený nedostatek financí. Vedení klubu ale v posledních týdnech dotáhlo do úspěšného konce jednání s ruskými i slovenskými partnery, a tak rozpočet naplnilo. Do startu sezóny však Slovan musí uhradit dluhy vůči hráčům i bývalému realizačnímu týmu.

Reklama

Související témata: