Hlavní obsah

Slovan šokuje! Říhu na střídačce doplní vítěz Stanley Cupu a bývalý Jágrův spoluhráč

Hokejový Slovan Bratislava ulovil velkou posilu! Do realizačního týmu jediného slovenského účastníka Kontinentální ligy přichází bývalý vynikající gólman NHL Tom Barrasso, který bude v týmu Miloše Říhy staršího trénovat brankáře.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý vynikající gólman Tom Barrasso se stal trenérem brankářů bratislavského Slovanu.

Článek

Barrasso patřil v osmdesátých a devadesátých letech minulého století k jedněm z nejlepších gólmanů NHL. Dnes padesátiletého rodáka z Bostonu draftovalo v roce 1983 jako pátého v pořadí Buffalo a hned ve své premiérové sezóně v dresu Sabres získal nejen Calder Trophy pro nejlepšího nováčka sezóny NHL, ale i Vezina Trophy pro nejlepšího gólmana soutěže v ročníku.

Převážnou část kariéry, dvanáct sezón, však Barrasso strávil v Pittsburghu. Tam se potkal i s legendárními útočníky Mariem Lemieuxem a Jaromírem Jágrem. Jako brankářská jednička dovedl Tučňáky v letech 1991 a 1992 k zisku Stanleyova poháru.

Po Pittsburghu ještě Barrasso oblékal dresy Ottawy, Toronta, Caroliny a St. Louis, kde po sezóně 2002/03 ukončil s 896 starty v NHL hráčskou kariéru. Bez hokeje ale nezůstal, v letech 2007 až 2012 působil jako trenér brankářů nebo asistent hlavního kouče v Carolině.

Angažmá ve Slovanu nebude pro majitele stříbrné medaile z olympiády 2002 premiérou v KHL. V sezóně 2012/13 totiž stál po boku hlavního kouče Paula Maurice na střídačce Magnitogorsku. „Ve Slovanu bude hlavní úlohou Toma Barrassa vést v trénincích dvojici kanadských gólmanů Michaela Garnetta a Barryho Brusta.," píše bratislavský klub na svých oficiálních stránkách.

Reklama