Hlavní obsah

Furch si zvyká na obrovský zápřah a hledá byt poblíž krajanů v Omsku

Nebývalé množství českých brankářů figuruje v kádrech hokejových celků KHL. Ke stálicím jako jsou Salák, Jakub Kovář, Štěpánek, Sedláček přibyla letos v létě další trojice - kromě litvínovského Pavla Francouze (Čeljabinsk) a sparťanského Filipa Novotného (Novokuzněck) také Dominik Furch. Bývalý gólman pražské Slavie už má za sebou první start za Avangard Omsk při soustředění v Chomutově.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Dominik Furch.

Článek

V nadsázce se dá říci, že české gólmany, pokud dostanou šanci v zápasech, budou čekat v KHL častá „brankářská derby". Furch takovou úvahu připouští: „Je to možné. Bude nás tam hodně. A docela se na to těším."

Na severu Čech se už potkal s Filipem Novotným. „Hráli jsme s Novokuzněckem, který za námi do Chomutova přijel ze svého soustředění v Liberci. Ten zápas jsem sledoval z tribuny, protože jsem měl volno, ale prohodil jsem s Filipem několik slov. A s Pavlem Francouzem, který už je v Rusku, jsem si taky napsal několik zpráv," prozradil Furch. O čem se bavil s brankářskými kolegy? „Hlavně o zařizování a záležitostech, které jsou potřeba. Vyměnili jsme si pohledy na věc," naznačil gólman Omsku.

Soustředění v Chomutově je zpříjemněním

Zvyká si na velký tréninkový dril. „Zápřah je obrovský, pro nás nesmírně náročný. I příprava na ledě probíhá v tempu a nasazení. Hráči jsou šikovní, vnímám jasnou konkurenci. Jediným příjemným faktorem soustředění v Chomutově je to, že za mnou může přijet rodina z Prahy. Byli tady i na zápase s domácími Piráty. Jsme s nejbližšími v kontaktu," líčil spokojeně Furch.

Po sestupu s pražskou Slavií z extraligy o setrvání v české nejvyšší soutěži neuvažoval. „Když byla možnost jít do Ruska, nic jiného se neřešilo. Možná by došlo k nějakému zájmu z extraligy, ale konkrétní nabídky se neudály, takže jsem se tím ani nezabýval," tvrdil brankář.

Po návratu z přípravného kempu v Česku si podle svých slov začne hledat v Omsku bydlení. „Zatím jsem se k tomu nedostal, protože jsme měli úvodní kemp a pak jsme cestovali do Chomutova. Ale mám vyhlédnutý byt. Chtěl bych, aby to bylo blízko od českých spoluhráčů Vládi Sobotky a Michala Kempného. Přece jen je lepší, když si ve třech můžeme popovídat česky," dodal Furch.

Reklama

Související témata: