Hlavní obsah

Vincour se po roce vrací do KHL, bude hrát za Novosibirsk

Hokejový útočník Tomáš Vincour se po sezóně strávené v zámoří vrací do Kontinentální ligy. Na ročním kontraktu se dohodl s vedením Sibiru Novosibirsk. Klub jeho příchod potvrdil na svém webu. Vincour tak bude již třetím českým hráčem v týmu vedle brankáře Alexandra Saláka a beka Vladimíra Rotha.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Vincour přestupuje do Novosibirsku.

Článek

Čtyřiadvacetiletý brněnský odchovanec Vincour odehrál minulý ročník v NHL a AHL. Ve slavné soutěži ale dostal v týmu Colorada příležitost jen v sedmi utkáních a stal se volným hráčem. Bývalý hráč Dallasu tak zvolil návrat do KHL, kde už má za sebou roční zkušenost ze sezóny 2013/14, kdy hájil barvy Kazaně.

"Ví, že jde do města, kde je hokej velmi populární, klub má výborné fanoušky. Předtím v Kazani měl Vincour trošku smůlu, nedostával tolik času na ledě. Teď v Sibiru by měl hrát hodně," uvedl pro server hokej.cz hráčův zástupce Vladimír Vůjtek mladší ze společnosti Eurohockey Services.

"V poslední době jsme měli pro Tomáše asi pět nabídek, ta od Sibiru byla nejzajímavější. Novosobirsk má výbornou organizaci, kvalitní mužstvo a velké sportovní plány. V jarním play off postoupil do semifinále," připomněl Vůjtek.

Do nového působiště odletí Vincour co nejdříve po vyřízení potřebných víz. "Měl by se za novým týmem přesunout možná ve čtvrtek, nejpozději v pátek," přiblížil Vůjtek.

Člen širšího reprezentačního kádru Vincour odehrál dosud v KHL včetně play off 42 utkání a připsal si 13 bodů za šest branek a sedm asistencí.

Reklama

Související témata: