Hlavní obsah

Kašpar si představoval premiéru v dresu Slovanu jinak

Bratislava

Český útočník Lukáš Kašpar podepsal smlouvu se slovenským účastníkem Kontinentální hokejové ligy (KHL) těsně před začátkem sezóny a odehrál pouze jedno přípravné utkání. První soutěžní zápas proti Admiralu Vladivostok mu stejně jako celému mužstvu nevyšel. Slovan prohrál před vlastními diváky 1:3.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejista Lukáš Kašpar.

Článek

Byl jste vyhlášen nejlepším hráčem Slovanu. Po prohře to však asi moc netěší?

To vůbec neřeším. Moc dobře jsem se na ledě necítil. Věřím, že se budu zlepšovat. Jsem tu proto, abych pomohl mužstvu k vítězstvím. Chtěli jsme první zápas doma vyhrát. Bohužel se tak nestalo. Soupeři vyšel duel líp. My se musíme soustředit na páteční další domácí utkání.

Svazovala vám domácí atmosféra trochu ruce?

Nemyslím si, že nám svazovala ruce nějaká nervozita. Bohužel, ty první zápasy jsou nějaké divné a Admiral to zvládl lépe, než my. My jsme měli víc šancí, než soupeř, ale nedokázali jsme z nich dát gól.

Nevyužili jste řadu přesilových her.

Hráli jsme dvakrát přesilovku pět na tři, byla tam pětiminutová a čtyřminutová přesilovka. Z toho musí padnout góly. Stříleli jsme ze všech pozic, ale jejich brankář dobře vyjížděl, zmenšoval střelecký úhel a my jsme to stříleli do něho.

Pomohlo vám přeřazení z třetího do prvního útoku k Václavu Nedorostovi a Ladislavu Nagyovi?

S Vencou jsem už v minulosti pár střídání odehrál. Čekám sám od sebe, abych pomohl týmu vyhrávat zápasy. To je hlavní, proto mě sem vzali. Nějaké šance jsme si vytvořili, ale bohužel jsme nedali gól. Oni z toho vytěžili víc než my.

Váš příchod do Bratislavy byl dost narychlo.

Dostal jsem nabídku od Slovanu a pak se to dost rychle rozhodlo. Cítil jsem velký zájem ze strany klubu a nakonec jsme se dohodli.

Na začátku sezóny vás čekají další čtyři utkání na domácím ledě.

Musíme se soustředit na další zápas proti Chabarovsku. Začínáme sezónu pěti zápasy doma a ještě jsou čtyři před námi. Budeme z toho chtít vytěžit co nejvíc a vybudovat si dobrou pozici do dalších zápasů, které budeme hrát venku.

Reklama

Související témata: