Hlavní obsah

Smoleňák je rád, že českému útoku Medveščaku se daří

Bratislava

Chorvatský zástupce v Kontinentální hokejové lize (KHL) Medveščak Záhřeb odehrál v neděli na ledě Slovanu Bratislav smolný zápas. Dvě třetiny držel těsný náskok 1:0, aby prohrál gólem 42 vteřin před koncem utkání 2:3. Českému útočníkovi Radku Smoleňákovi se utkání hodnotilo těžce.

Foto: medvescak.com

Radek Smoleňák (v modrém) je ústřední postavou útoku hokejistů záhřebského Medveščaku.

Článek

Jaký to byl zápas?

Divákům se utkání muselo líbit, ale nám moc ne, protože jsme prohráli. Byl to prapodivnej zápas. Byla tam řada sporných vyloučení a ukřivděné se mohly cítit oba týmy. Bylo hodně vyloučených a málo hokeje pět na pět. Několik kluků utkání nedohrálo.

Tím, že několik vašich hráčů utkání nedohrálo, bylo to v poslední třetině, kterou jste prohráli 1:3, hlavně o fyzické kondici?

Nemyslím si. Jsme na tom fyzicky výborně.

První útok Záhřebu je ryze český Smoleňák-Mertl-Kvapil. Jak jste zatím s dosavadní sezónou spokojen?

Myslím, že nám to zatím šlape a máme spoustu šancí. Sedli jsme si, i když jsme každý hokejově úplně jiný. Můžeme ještě dávat daleko víc gólů. Dnes jsem měl také velkou šanci, kdyby to bylo 2:0, bylo by to trošku jiné. Doufám, že nám to tam začne ještě víc padat. Ale na začátek sezóny nám to docela jde.

Trenér vás drží stále pohromadě?

Ano, hrajeme od začátku sezóny spolu. Je to i pro trenéra přirozený, že dal tři Čechy dohromady. Uvidíme, jak to bude dál. Sezóna je ještě dlouhá. Určitě nesním o tom, že budeme hrát celý rok spolu.

Jak se cítíte v Záhřebu?

Super. Je to jedna z nejlepších štací, na jaké jsem byl. Máme výbornou partu. Trenéři jsou z Kanady, takže hrajeme trošku jiný hokej, než ostatní týmy v KHL. Je to fajn. Já strávil v Americe šest let a je to trošku takový návrat. Vše jde podle nějakých pravidel a mně to takhle vyhovuje.

Chorvatsko není právě hokejová země, ale Medveščak má fantastické fanoušky.

Lidí jsou tam horkokrevní. Máme menší zimák, když tam přijde 6000 lidí, tak je to plný a fanoušci nás povzbuzují. Teď bude hrát fotbalové utkání Dinamo Záhřeb s Arsenalem, tak se tam půjdeme podívat. Jsem fakt zvědav, co tam fanoušci předvedou.

Jak si vzpomínáte na natáčení filmu Babovřesky?

Byla to sranda. Dostali jsme nabídku od Zdeňka Trošky a šli jsme do toho. Natáčeli jsme nějakých deset dní a byl to zážitek. Když pak člověk vidí ten film, tak si uvědomí, jaká spousta práce za tím je. Možná ještě přijde nějaká nabídka z Hollywoodu.

Reklama

Související témata: