Hlavní obsah

Francouz si poranil kotník, led opustil na nosítkách. Jak dlouho si nezachytá?

Moskva
Aktualizováno

Hokejový brankář Pavel Francouz kvůli zranění nedochytal čtvrteční zápas Čeljabinsku na ledě Torpeda Nižnij Novgorod. Český reprezentant se zranil při zákroku v 18. minutě utkání, které nakonec Traktor prohrál 0:3. Podle webu chelyabinskhockey.com si pětadvacetiletý gólman, jenž led opustil na nosítkách, poranil kotník a mimo hru by měl být deset až dvanáct dní.

Zranění brankáře Pavla Francouze

 
Článek

Francouz se při přesilovce domácích snažil střelu švédského útočníka Linuse Vidella vkleče zachytit lapačkou, přesun ke druhé tyčce už ale nedokončil a v brankovišti zůstal s hlavou sklopenou k ledu. Do branky musel místo něho Vasilij Demčenko.

"Naštěstí to snad nebude tak vážné, jak se v první chvíli zdálo. Snad budu brzy na ledě," uvedl na Twitteru Francouz.

V létě přišel do KHL jako nejlepší brankář české nejvyšší soutěže, v níž pomohl Litvínovu k zisku mistrovského titulu. V novém prostředí se mu ale zatím příliš nedaří.

Včetně čtvrtečního duelu, ve kterém neinkasoval, nastoupil zatím do čtyř utkání a ani jedno z nich nedokázal Čeljabinsk vyhrát v normální hrací době. Jen na úvod proti Jekatěrinburgu pomohl Francouz týmu 27 zákroky k výhře 2:1 po nájezdech, další tři zápasy nedochytal.

Reklama