Hlavní obsah

Pocta pro Čechy v KHL! Sobotka dal nejkrásnější gól týdne, Kempný nejlepším bekem

Moskva/Praha

Hodně vidět byli v uplynulém týdnu Kontinentální ligy čeští hokejisté a vedení soutěže je za to taky odměnilo. Trefa útočníka Omsku Vladimíra Sobotky proti Jaroslavli byla vyhlášena tou nejkrásnější minulého týdne, další pocty se pak dočkal Sobotkův klubový spoluhráč Michal Kepmný, jenž byl zvolen nejlepším obráncem týdne.

Gól Vladimíra Sobotky z Omsku proti Jaroslavli

 
Článek

Reprezentační zadák Kempný přišel do Avangardu před sezónu z brněnské Komety a svými výkony ihned přesvědčil, že nepotřebuje mnoho času k adaptaci na nejlepší evropskou hokejovou soutěž. V minulém týdnu vstřelil ve třech zápasech jeden gól a na další dva přihrál, v hodnocení účasti na ledě při vstřelených a obdržených brankách byl plus čtyři.

Sobotka zase uchvátil souhrou s parťákem z útoku Alexandrem Pěrežoginem v utkání s Jaroslavlí. Ruský forvard mu na útočné modré jedním dotekem sklepl puk a třebíčský rodák pak zamířil přesně mezi betony gólmana Kolesnika. V žebříčku deseti nejkrásnějších branek se pak na sedmém místě umístil další český útočník Lukáš Kašpar ze Slovanu Bratislava díky své trefě proti Dynamu Moskva.

Reklama

Související témata: