Hlavní obsah

Nevídané! Slovan má uprostřed své šatny pisoár. Co na to kouč Říha?

Praha

Ne že by se střelecky vyloženě trápili, vždyť v jedenácti dosud odehraných utkáních Kontinentální ligy nastříleli hokejisté Slovanu Bratislava osmadvacet branek, což činí průměr 2,5 gólu na zápas. Jenže před sezónou doufali v lepší produktivitu, a i proto sáhli zástupci jediného slovenského účastníka v KHL k netradičnímu kroku. Do šatny umístili pisoár. Proč?

Pisoár v kabině Slovanu Bratislava.

 
Článek

O většině sportovců je všeobecně známé, že jsou pověrčiví. Nejeden hokejista má zavedený postup, kterou část oblečení na sebe bere jako první a která následuje. Jiní zase přiznávají, že v době střelecké krize strkají hokejky do záchodu. A to jenom proto, aby štěstěnu zase naklonili na svou stranu.

S něčím podobným teď přišel bratislavský Slovan, když svým hráčům namontoval doprostřed kabiny pisoár. „Mrzí mě, že na něj nikdo nechodí. Kdyby na něj kluci chodili, určitě dáme víc gólů. Jeden před druhým se stydí," řekl pro oficiální klubové stránky Slovanu jeho trenér Miloš Říha.

„Je to recese, ale mělo by se to udělat. Dáváme málo gólů, tak bychom si tam měli namočit hokejky nebo ruce. Zatím tam byl možná jeden (hráč). A tajně... Měli by přijít všichni, ale nechci to přikazovat. Musí to vyjít z mužstva, a jak ho měníme, je parta pořád taková opatrná," uzavírá šestapadesátiletý český kouč.

Reklama

Související témata:
Pisoár