Hlavní obsah

Novosibirsk - Kazaň 5:4 PPVincour s Rothem v KHL řídili obrat Novosibirsku proti Kazani

Aktualizováno

Čeští hokejisté Tomáš Vincour a Vladimír Roth z Novosibirsku byli strůjci obratu v dnešním utkání Kontinentální ligy proti Kazani. Vincour se poprvé po návratu do KHL ze zámoří zapsal mezi střelce, a to hned dvakrát.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český hokejový útočník Tomáš Vincour

Článek

Ve druhé třetině český útočník snížil na 2:3, v 51. minutě pak vyrovnal na 4:4 a zařídil prodloužení, ve kterém Maxim Ignatovič zajistil domácím vítězství. Roth Vincourovi asistoval u prvního gólu a další bod za přihrávku si připsal u trefy Olega Rybina, který vyraženou střelu českého obránce dorazil do branky na 3:4.

Novosibirsk v Černyševově divizi ztrácí už jen dva body na vedoucí Omsk, který prohrál doma s Barysem Astana 2:4. Neuspěl ani lídr Charlamovovy divize Jekatěrinburg; při porážce 1:5 na ledě Dinama Minsk byl po třech inkasovaných brankách střídán ve 26. minutě brankář Jakub Kovář, jeho náhradník Igor Ustinskij ale během další minuty a půl dvakrát kapituloval a až teprve potom se hostům podařilo domácí střelce zastavit.

Lukáš Kašpar byl autorem rozhodujícího nájezdu v rozstřelu, po němž se Slovan Bratislava radoval z vítězství 2:1 na ledě Dinama Riga. A další český útočník Marek Kvapil asistoval u vítězného gólu Medveščaku Záhřeb v zápase na ledě moskevského Spartaku (2:1). Chorvatský účastník KHL naplno bodoval ve třetím zápase za sebou.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Jaroslavl 0:1
Vladivostok - HK Soči 0:2
Novokuzněck - Lada Togliatti 2:0
Novosibirsk - Kazaň 5:4 v prodl. (za domácí Vincour 2+0, Roth 0+2)
Omsk - Barys Astana 2:4
Nižnij Novgorod - Chanty-Mansijsk 6:0
Dinamo Minsk - Jekatěrinburg 5:1
Dinamo Riga - Slovan Bratislava 1:2 po sam. nájezdech (Kašpar rozhodující sam. nájezd)
Petrohrad - Jokerit Helsinky 6:3
Spartak Moskva - Záhřeb 1:2 (za hosty Kvapil 0+1)

Reklama