Hlavní obsah

Jekatěrinburg - Novosibirsk 2:3 SNSalákův Sibir vyhrál po nájezdech na ledě Kovářova Jekatěrinburgu

Souboj českých reprezentačních brankářů v Kontinentální hokejové lize Alexandera Saláka a Jakuba Kováře dopadl smírně. Dnešní utkání v Jekatěrinburgu vyhrál Salákův Novosibirsk 3:2 po samostatných nájezdech, na něž českou týmovou jedničku nahradil v brance Nikita Bespalov. Ve vítězném týmu se jednou trefil Tomáš Vincour.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Alexander Salák na tréninku české reprezentace.

Článek

Oba čeští gólmani se po utkání vešli mezi tři nejlepší hráče zápasu. Mnohem více práce měl Salák, jenž čelili 40 střelám Avtomobilistu. Na Kováře šlo téměř o polovinu střel méně (23).

Domácím přinesla jejich aktivita už v první třetině dvoubrankové vedení, poté co se v klasické a poté i ve dvojnásobné přesilovce prosadil Golyšev. V druhé třetině snížil za Sibir český útočník Vincour a do prodloužení a následných nájezdů poslal zápas v 50. minutě Bobrov.

V penaltovém rozstřelu se jako jediný prosadil hostující Šalunov, jenž překonal Kováře bekhendovým blafákem. Vincour v rozstřelu neuspěl stejně jako v domácím dresu Petr Koukal. Bespalov nemusel ani jednou zasahovat, všechny tři střely hráčů Avtomobilistu šly mimo.

Své nejlepší utkání od letního příchodu do KHL odehrál útočník Magnitogorsku Tomáš Filippi. Na ledě Slovanu Bratislava dal při výhře 5:2 vítězný gól a navrch si připsal dvě gólové přihrávky. Filippiho gól na 3:2 přišel pět minut před koncem třetí třetiny, v jejímž úvodu hosté ztratili dvoubrankový náskok.

Filippi zastínil i obvyklou ofenzivní oporu Metallurgu Jana Kováře, který vyšel už ve třetím utkání za sebou bodově naprázdno a v čele hodnocení produktivity českých hráčů v soutěži se od něj odpoutal Marek Kvapil. Jeho asistence ale Medveščaku Záhřeb proti Ufě k výhře nepomohla, chorvatský klub prohrál doma 2:3.

Kontinentální hokejová liga:
Vladivostok - Chabarovsk 2:0
Chanty-Mansijsk - Novokuzněck 3:2 po sam. nájezdech
Jekatěrinburg - Novosibirsk 2:3 po sam. nájezdech (za hosty Vincour 1+0)
Jokerit Helsinky - CSKA Moskva 1:3
Slovan Bratislava - Magnitogorsk 2:5 (Filippi 1+2)
Záhřeb - Ufa 2:3 (za domácí Kvapil 0+1)

Reklama